У Полтавській області планують розширювати спектр послуг для ветеранів війни – там збираються створити новий медичний реабілітаційний центр. Одним з головних напрямків роботи стане протезування, і вся реабілітація для захисників буде безкоштовною.

Про це розповів голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.

Читайте також: У Запоріжжі відкриють два нових соціальних хаби для ветеранів – що відомо

Нещодавно він зустрічався із французьким фахівцем із протезування Дімітрі Тротіньовим та домовився про співпрацю. Так, європейські експерти навчатимуть полтавських медиків, які працюватимуть у новому центрі, цифровому методу виготовлення деталей до протезів.

«Для нас це дуже важливо в контексті допомоги хлопцям і дівчатам, які отримали поранення на фронті. Цей проєкт ми бачимо як виключно соціальний. Йдеться про отримання обладнання, навчання фахівців, отримання програмного забезпечення, - розповідає Олександр Біленький. – Це дозволить нашим захисникам мати повноцінне життя».

Крім протезування, у центрі буде надаватися психологічна допомога, операції різного типу, фізична адаптація.

Читайте також: Безкоштовне навчання в автошколі – хто з ветеранів має право на участь в проєкті

Голова Полтавської обласної ради наголошує, що у регіоні є всі умови для створення центру. Там вже працює протезний завод,  сучасні лікарні та спорткомплекси. Зокрема, діє спортивно-реабілітаційний комплекс «Колос» в Решетилівці, який побудували за європейськими стандартами для занять людей з інвалідністю.

Нагадаємо, раніше veteran.com.ua розповідав, що ультрасучасний центр реабілітації та протезування з’явиться у Дніпрі. Там планують щомісяця надавати допомогу щонайменше 50 пацієнтам.

Фото: з відкритих джерел