В Україні відкриють другий ультрасучасний центр реабілітації та протезування для постраждалих від війни Superhumans Center. За підтримки уряду Нідерландів його облаштують у Дніпрі: у закладі щомісячно надаватимуть допомогу щонайменше 50 пацієнтам.

Про це повідомляється на сторінці Superhumans Center у соцмережі Facebook.

Читайте також: Реабілітація ветеранів за олімпійською методикою - у Запоріжжі запустили проєкт "Вільні хвилі"

У Superhumans Dnipro надаватиметься широкий спектр послуг захисникам, захисницям, ветеранам і ветеранкам, а також дітям. У медичному закладі планують створити:

- зону фізичної реабілітації;

- спортивну зону;

- лабораторію протезування;

- відділення ерготерапії;

- кабінети фізичних терапевтів, психологів, соціальних працівників;

- навчальні класи.

Відкриття центру дозволить створити понад 50  робочих місць. Також у Центрі будуть займатися науковою роботою, проводити дослідження та навчання спільно з місцевим медичним університетом та кафедрою реабілітації.

"Та найголовніше! Щонайменше 50 пацієнтів на місяць отримуватимуть якісне протезування, обслуговування та заміну протезів або комплектуючих, психологічну підтримку, реабілітацію та допомогу в реінтеграції та поверненні до повноцінного життя після травми", - додали в Superhumans Center.

Читайте також:  Для ветеранів та УБД запустили проєкт з безкоштовного відновлення зору – як взяти участь

Центр реабілітації у Дніпрі відкриють за підтримки партнерів. Так, реконструкція, модернізація будівлі та закупівля обладнання фінансується програмою Ukraine Partnership Facility (UPF), що реалізується Нідерландським агентством з питань підприємництва (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, RVO) за замовленням Міністерства закордонних справ Нідерландів.

Нагадаємо,  у Києві відкрили реабілітаційно-спортивний центр для ветеранів Tytanovi Rehab. Які послуги там надають, раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: ілюстративне/з відкритих джерел