У Запоріжжі розширюють асортимент реабілітаційних програм та занять для ветеранів і ветеранок. У місті запустили проєкт "Вільні хвилі", в рамках якого захисники і захисниці можуть безкоштовно займатися плаванням за методикою призера Олімпіади Дениса Силантьєва.

Читайте також: Спортивна зала для реабілітації та психологічна підтримка – як у Запоріжжі працює простір для ветеранів

Тренування відбуваються тричі на тиждень та сприяють фізичній і психологічній реабілітації. Як підкреслює Денис Силантьєв, щодо занять у воді майже не існує обмежень та протипоказань, а ефект від них відчутний. Плавання дозволяє відновитися без надмірного навантаження на суглоби та хребет.

Ветерани і ветеранки у Запоріжжі відвідали вже чотири заняття. Серед учасників проєкту – Михайло Пітюков, який отримав важке поранення ніг під час звільнення Бучі на Київщині ще в 2022 році. За два роки він ще не завершив реабілітацію та проходить шлях повернення до мирного життя. Заняття з плавання називає потужним кроком до одужання:

"На комбінаті (йдеться про "Запоріжсталь"  - ред.) запропонували реабілітацію, і я погодився: для ноги  - саме те. Вже трішки краще рухати нею, але все одно ще бувають болі в тазу та спині. Фізичний стан покращився, та й морально теж (легше – ред.). Після проєкту продовжу ходити в басейн".

Читайте також: "Мріємо вийти на Паралімпійські ігри" - у Києві проводять заняття з адаптивного яхтингу для ветеранів

"Вільні хвилі" – проєкт громадської організації "Запоріжжя. Платформа спільних дій", що впроваджується за фінансової підтримки компанії Метінвест у координації з комбінатом "Запоріжсталь". Наразі ініціатива лише в самому місті, однак пізніше планується її масштабування – зокрема, на місто Кривий Ріг.

"Далі будемо працювати над тим, щоб відкрити в інших містах. Нам пишуть з Луцька, Вінниці та інших міст, що у них теж є такі потреби – працювати  з ветеранами", - зазначив Денис Силантьєв.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ветерана з Запоріжжя Олександра "Тінь", який вже у цивільному житті допомагає армії та наближає нашу Перемогу на двох протезах.

Фото: скріншот з відео