На Харківщині створять новий центр для ветеранів – там захисникам допомагатимуть після військової служби адаптуватися до цивільного життя. Заклад буде комунальним і матиме назву «Ветеранський простір «Пліч-о-пліч».

Як розповідають у Харківській обласній військовій адміністрації, відповідне рішення ухвалили на сесії Харківської обласної ради. Цей крок є частиною формування ветеранської політики в області.

Читайте також: Перший на Закарпатті: на базі ужгородського вишу відкрили Центр ветеранського розвитку

У просторі створять майданчики для індивідуальної роботи та неформального спілкування, а також зони для тренінгів та масових заходів, дозвілля та фізкультурно-спортивних заходів.

Захисникам надаватимуть інформаційно-консультаційну підтримку, психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Також передбачені допомога у навчанні та перекваліфікації, консультації щодо відкриття власної справи.

Крім того, планують організувати роботу фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб. Також одним із завдань є надання ветеранам та їхнім родинам реабілітаційних послуг та оздоровлення.

Читайте також: Можливість профадаптації та всебічна підтримка: на Рівненщині відкрили перший Центр ветеранського розвитку

«Створення багатофункціонального безбар’єрного ветеранського простору для забезпечення комфортних умов переходу захисників і захисниць України від військової служби до цивільного життя є нагальною потребою. Дякую Міністерству у справах веретанів України за співпрацю у цьому питанні та депутатам обласної ради за прийняття цього важливого рішення, адже питання підтримки захисників і захисниць України та членів їх сімей – на першому місці», - зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Нагадаємо, також ще один простір для ветеранів відкрили у Вінниці - там захисники можуть звернутися до юриста, реабілітолога та відвідати спортзал.

Фото: з відкритих джерел