В українських містах з’являється все більше можливостей для ветеранів – у спеціальних центрах вони можуть отримувати психологічну та юридичну допомогу, займатися спортом та відвідувати різноманітні заходи. Нещодавно ще один такий простір відкрився у Вінниці – його заснували на базі громадської організації «Полум'я надії».

Як повідомляє Вінницька міська рада, це вже третій центр для ветеранів, який запрацював у громаді. Також діє один муніципальний простір і ще один – створений на засадах громадської діяльності.

Читайте також: На Полтавщині відкриють медичний реабілітаційний центр для ветеранів – подробиці

Які послуги надають

На новому місці ветеранам надаватимуть різноманітну допомогу – з ними працюватиме психолог, реабілітолог, юрист. Зараз доукомплектовується спортзал, щоб усі охочі могли безкоштовно тренуватися і покращувати фізичну форму. Для дітей поруч працює ігрова кімната.

Ті, хто потребують духовної підтримки, також можуть звертатися до капеланів.

Крім того, для проведення вільного часу у центрі створили кімнату відпочинку та кінозал. Там відвідувачі можуть випити каву і поспілкуватися один з одним.

Простір для ветеранів та їхніх родин працює з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 14:00 та з 16:00 до 20:00 за адресою: вул. Винниченка, 4-А. Також діє гаряча лінія за номером 093 867 2555.

«Прагнемо, щоб наш простір став місцем затишку, спокою і прийняття», – наголосив голова громадської організації «Полум'я надії» Анатолій Загляда.

Читайте також: У Запоріжжі відкриють два нових соціальних хаби для ветеранів – що відомо

Зробити громаду комфортною для військових

Вінницький міський голова Сергій Моргунов зазначив, що важливо поєднувати зусилля влади та громадських організацій.

«Сьогодні відкрито вже третій осередок для ветеранів. І ця мережа може розширюватись. Громадській організації «Полум’я надії» ми надали відповідне приміщення і фінансово підтримуємо коштом міського бюджету. Дуже важливо обмінюватися досвідом і разом надавати допомогу всім, хто її потребує», – зазначає він.

Крім того, у департаменті соціальної політики міської ради зауважили, що наразі відкриття ветеранських просторів є головним завданням для  територіальної громади.

«Триває війна, у нас вже є багато ветеранів, а після закінчення бойових дій і перемоги їх буде ще більше, тому, вважаємо, вони повинні мати свої простори для спілкування з побратимами, психологічної реабілітації. Таких осередків ніколи не буде мало, їхня робота дуже важлива, адже всі вони мають одну мету – допомогу ветеранам. Міська рада у співпраці з партнерами, з громадськими організаціями докладає максимум зусиль, щоб зробити громаду комфортною для військових, які повертаються з війни», – зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Валентина Войткова.

Нагадаємо, в Україні планують підготувати та працевлаштувати 11 тис. фахівців із супроводу ветеранів.

Фото: Вінницька міська рада