Вчитель Василь Бобрик з Ладижина Вінницької області вже 20 років викладає математику, але російська агресія змусила його стати на захист України. Освітянин виконував завдання в зоні АТО,  а після початку повномасштабного вторгнення – знову пішов на фронт. Наразі вчитель звільнився з військової служби через стан здоров’я та повернувся до роботи з дітьми. Цього року захисник отримав грант від німецьких благодійників в рамках проєкту реінтеграції ветеранів та ветеранок війни через створення освітніх можливостей.

На залучені 250 тис. грн ветеран відкрив клас математики та придбав інтерактивне обладнання. Наразі точною наукою з ним займається понад 30 учнів.

Читайте також: Ветеранки-підприємниці можуть отримати грант у 150 тис. грн - умови конкурсу "Створюй своє"

На фронті – з 25 лютого

Василь Бобрик пояснює, чому у 2022 році добровільно пішов на фронт і зробив це вже у перші дні великої війни.

«Ще до 24 лютого певна частина людей розуміла, що війна неминуча, і я вже тоді хотів записатися до територіальної оборони. Тому події 24 лютого не стали для мене новиною. Я вирішив свої справи, і  25 лютого приєднався до 120 бригади», - згадує ветеран.

Коли через стан здоров’я продовжувати службу далі можливості не було, чоловік повернувся до цивільного життя і улюбленої справи – навчання дітей. Він орендував кабінет, в якому тричі на тиждень займається з учнями математикою.


Читайте також: Батончики для військових і не тільки: ветеран Віталій Шепель відкрив виробництво сушеної їжі

Завдання на логіку та ерудицію

На уроках діти проходять не лише нові теми зі шкільного предмету, а й виконують завдання на логіку та ерудицію. Вчитель прагне зробити засвоєння матеріалу цікавим, тож пропонує учням ребуси, кросворди, використовує елементи інших предметів – географії та біології.

В цьому йому також допомагає сучасне обладнання.

«Під час написання заявки на грант я мріяв про інтерактивну панель. Тут є камера, і тепер я можу записувати онлайн-уроки», - розповідає Василь Бобрик.

Також він планує виграти грант на ще один клас та разом з колегою Сергієм Данильчуком навчати дітей легоконструюванню.

Нагадаємо, ветерани можуть пройти бізнес-навчання та отримати до 15 тис. євро на свої ідеї.

Фото: Суспільне Вінниця