В Україні стартує програма REDpreneurUA, в рамках якої ветерани, переселенці, люди з інвалідністю та представники інших вразливих категорій суспільства зможуть безкоштовно пройти бізнес-навчання та залучити кошти на свої ідеї. Проєкт реалізується за сприяння Українського Червоного Хреста та Австрійського Червоного Хреста у співпраці зі School of ME.

Як повідомляє Червоний Хрест України, учасники отримають необхідні знання та навички для успішного ведення бізнесу, а найкращі учні – фінансування до 15 тис. євро. Прийом заявок для участі у проєкті стартував 19 вересня і триватиме до 20 жовтня.

Читайте також: Гранти на бізнес для ветеранів – скільки коштів можна отримати за державними програмами

Усі аспекти бізнесу

В організації стверджують, що учасників будуть навчати усім аспектам бізнесу – від зародження ідеї до її успішної реалізації.

«Програма REDpreneurUA вирізняється своїм інноваційним підходом до навчання, поєднуючи теорію з практикою в співпраці з провідними бізнес-інкубаторами та школами. Завдяки підтримці таких партнерів, учасники зможуть отримати доступ до передових бізнес-практик і створювати новаторські рішення для відновлення країни», -  розповідає Червоний Хрест України.

Усього в програмі буде навчатися 25 учасників, а 17 бізнес-ідей отримають фінансування у розмірі від 5 до 15 тис. євро, а також тривалу менторську підтримку.

На учасників чекають:

• Інспіраційні сесії для натхнення учасників на нові досягнення у веденні соціального бізнесу.

• Онлайн-академія, що надасть доступ до сучасних освітніх матеріалів.

• Воркшопи та майстер-класи, де учасники зможуть ознайомитись з практичними аспектами ведення бізнесу.

• Нетворкінг, який допоможе встановити важливі бізнес-зв'язки та знайти партнерів.

Читайте також: Ветеранам надаються безкоштовні бізнес-консультації – як отримати послугу

Хто може взяти участь

Участь у проєкті можуть взяти українці, які:

• мають вік від 18 до 59 років;

• проживають на території України, незалежно від регіону (головне – стабільний інтернет для проходження програми);

• мають бізнес-ідею, яку тренери та ментори допоможуть перетворити в детальний бізнес-план;

• належать до однієї з категорій вразливого населення: внутрішньо переміщені особи, особи з інвалідністю, жінки у складних життєвих обставинах, опікуни, багатодітні батьки, одинокі батьки, безробітні, ветерани.

Перевагу отримають кандидати, які збираються відкрити бізнес і створити нові робочі місця, а також підприємці, які планують запуск стартапів або соціальних бізнесів, спрямованих на відновлення та розвиток України. Зареєструватися для участі у програмі можна за посиланням.

Нагадаємо, в Україні визначили основні напрямки підтримки ветеранського бізнесу.

Фото: з відкритих джерел