Ветеранки, які мають бізнес, можуть виграти грант  на його розвиток. До 150 тисяч гривень отримають переможниці всеукраїнського конкурсу "Створюй своє" для жінок-підприємниць, які займаються виготовленням крафтової продукції, від Благодійного фонду "Жіночі можливості в Україні".

Хто може взяти участь у конкурсі

Згідно з правилами, грантова підтримка надаватиметься підприємницям та майстриням, які виготовляють невеликі обсяги продукції за авторськими рецептурами та технологіями, використовуючи екологічні матеріали та сировину. При цьому товари мають відноситися до таких галузей, як народні ремесла, мода, дизайн, легка та харчова промисловість, ювелірний бізнес, виготовлення меблів.

Читайте також: В Україні оголосили конкурс з підтримки ветеранського бізнесу "Варто 11.0" – як взяти участь

За грант можуть боротися підприємниці, зокрема, ветеранки, які:

· мешкають на території України (крім тимчасово окупованих територій);

· офіційно зареєстровані як ФОП;

· не перебувають і не ведуть господарську діяльність в окупації, не мають бізнес-зв’язків та контрактів з росією;

· не мають заборгованості перед бюджетом.

Отримані кошти переможниці конкурсу зможуть витратити на покупку обладнання для розширення та підсилення виробництва, придбання сировини та матеріалів (не більше 50 % від суми), маркетингові послуги – брендування, рекламу, просування в соцмережах ( не більше 30 % від суми).

Як подати заявку

Конкурс передбачає надання грантової допомоги до 150 тисяч гривень. Остаточна сума залежатиме від категорії виробництва:

- до 50 тис. грн: для бізнесів, де є не більше одного найманого працівника, чистий прибуток за рік – до 200 тис. грн;

- до 100 тис. грн: для підприємств, де працюють від двох до п’яти найманих працівників, а чистий прибуток складає від 200 тис. до 3 млн грн;

- до 150 тис. грн: працевлаштовані більше п’яти найманих працівників, прибуток – більше 3 млн грн.

Читайте також: Від служби до роботи – ветеранів запрошують на кар’єрний день у Києві

Щоб взяти участь у конкурсі, ветеранкам та іншим категоріям жінок необхідно заповнити аплікаційну форму до 18 жовтня 2024 року (включно). Також учасницям необхідно надіслати бізнес-план та кошторис і коротку відеопрезентацію про бізнес-ідею, що потребує фінансової підтримки.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як ветерани можуть отримати  відшкодування витрат на бізнес у розмірі до 20 тисяч гривень.

Фото: з в ідкритих джерел