Допомога бізнесу ветеранів залишається одним з найголовніших завдань Уряду, благодійників та організацій. Так, вчора Український ветеранський фонд (УВФ) оголосив про старт конкурсу з підтримки ветеранського бізнесу "Варто 11.0": переможці отримають до 1,5 мільйона гривень на розвиток власної справи.

Читайте також: У Вінниці ветеранам допомагають відкрити бізнес – як записатися на безкоштовну консультацію

"Фінансування ветеранського підприємництва — це інвестиція не лише в бізнес, а й у розвиток української економіки. Переможці попередніх конкурсів ВАРТО уже створили 731 робоче місце у своїх громадах та сплачують податки у місцеві бюджети", - впевнена в.о. виконавчого директора УВФ Юлія Кіріллова.

Хто може взяти участь у конкурсі "Варто 11.0"

Дана програма Українського ветеранського фонду спрямована на підтримку бізнесів захисників і захисниць, їхніх дружин та чоловіків, а також членів родин загиблих воїнів, які планують створити додаткові робочі місця.

Претендувати на фінансову допомогу в рамках ініціативи можуть:

- ветерани/-нки, члени родин загиблих (померлих) ветеранів/-нок, захисників/-ць, які зареєстровані як фізичні особи-підприємці;

- дружини або чоловіки ветеранів/-нок, зареєстровані як ФОП (якщо проєкти  спрямовані на реінтеграцію захисників і захисниць до активного суспільного життя, забезпечення збереження і відновлення їхнього фізичного і психічного здоров’я);

- юридичні особи, засновниками яких виступають ветерани/-нки, члени родин загиблих воїнів та ветеранів/-нок (дата реєстрації має бути не менше ніж за рік до отримання фінансової підтримки).

Як отримати 1,5 млн грн на бізнес

Український ветеранський фонд оголошує про старт 11-го конкурсу з підтримки ветеранського бізнесу “Варто 11.0”. Мінімальна сума, запитувана учасниками, має складати 500 тисяч гривень, а максимальна – 1,5 млн грн. Переможці проєкту стануть відомі 29 листопада.

Читайте також: Гранти на бізнес для ветеранів – скільки коштів можна отримати за державними програмами

Щоб взяти участь у конкурсі, необхідно подати на розгляд УВФ пакет документів:

1. Проєктну заявку;

2. Кошторис;

3. Термін реалізації;

4. Рішення керівних органів про участь у конкурсному відборі (якщо це передбачено  статутом громадського об’єднання – заявника);

5. Гарантійний лист щодо відсутності фактів незаконного одержання (нецільового використання) бюджетних коштів;

6. Гарантійний лист від особи/осіб, яка має/мають намір здійснити співфінансування (часткове фінансування) проєкту.

З приводу додаткових питань  та уточнень щодо аплікаційного пакету можна звернутися на електронну пошту: uvfprojects@veteranfund.mva.gov.ua (необхідно обов’язково зазначити в темі листа "Варто 11.0" та номер заявки).

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як ветерани можуть отримати відшкодування витрат на бізнес у розмірі до 20 тисяч гривень.

Фото: з відкритих джерел