У Києві, в Галереї протестного мистецтва Музею Майдану відбудеться виставка військових замальовок Олександра Ком’яхова «На згадку про нас». На ній глядачі зможуть побачити близько 50 графічних робіт, більшість з яких автор створив, перебуваючи у лавах ЗСУ.

Виставка відкриється 23 серпня і триватиме до 26 жовтня 2024 року. Вхід вільний, але відвідувачів просять зареєструватися за посиланням.

Читайте також: Покращує психоемоційний стан та дрібну моторику – у Львові для ветеранів проводять художню терапію

Роботи Олександра відображають фронтові будні – пейзажі війни, побут захисників, зруйновані будівлі. Вони виконані у тонованій монохромній гаммі, проте іноді автор додає яскраві акценти, наприклад, стрічки українських військових.

Загалом найбільше уваги митець приділяє захисникам, які виконують бойові завдання, рятують поранених та захищають свою землю. Більшість портретів та репортажних замальовок художник створює на місці подій – під час фронтових виїздів. Потім працює тільки над деталізацією малюнків.

Ще один блок у виставці – замальовки, які художник виконав під час експедицій з фіксації злочинів росіян проти культурної спадщини.

Читайте також: Виплати, пільги та соціальний захист – ветеранів запрошують на вебінар з юристами

«Скетчі, як на мене, схожі на людські спогади, які будуть ще ціннішими з часом. Хочу показати, чим займаються мої побратими, що я бачу в армії. Це для мене важливо, адже мої нариси - як мій щоденник», – розповідає Олександр Ком’яхов.

Нагадаємо, Марко Мельник після фронту заснував книжкове видавництво.

Фото: з відкритих джерел