Ветеранам та військовим вже давно доступна послуга безкоштовного протезування. Проте відтепер держава буде відшкодовувати учасникам бойових дій ще й вартість послуг із планової стоматології.

Як розповідає Міністерство у справах ветеранів, таке рішення прийняв уряд. Для цього внесли відповідні зміни до постанови КМУ № 212, а на реалізацію програми виділили 1 млрд гривень.

Читайте також: Ветерани та військові можуть поїхати на лікування за кордон – алгоритм дій

Деталі програми

А саме, отримати безкоштовно можна такі стоматологічні послуги:

• видалення зубів

• відновлення

• пломбування.

«Забезпечення компенсації вартості стоматологічних послуг ветеранам та військовослужбовцям є соціально-важливою ініціативою. Це потреба, на якій самі ветерани наголошували. Тож це важливий крок на шляху до комфортного життя наших захисників та захисниць, відновлення їхнього здоровʼя», - розповів виконуючий обов’язки Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Читайте також: Ветеранів та військових запрошують пройти курс іпотерапії: як записатися

Як отримати послугу

Відшкодування від держави надається:

• учасникам бойових дій

• особам з інвалідністю внаслідок війни

• військовослужбовцям, які поки не отримали статус учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання.

Для того, що механізм запрацював, Національна служба здоров’я України розробить форму договору для медичних закладів, які хочуть узяти участь у реалізації проєкту. Після цього ветерани та військові будуть звертатися у  заклади, які матимуть таке контрактування. Ці медичні установи отримуватимуть компенсацію за надані послуги.

Отримати їх можна буде один раз на рік, а загальна їхня вартість не повинна перевищувати 24 952,54 гривень.

Нагадаємо, у Запоріжжі з’явився реабілітаційний простір для ветеранів - там відвідувачам надають психологічну допомогу, пропонують спортивну реабілітацію та допомагають соціалізуватися.

Фото: з відкритих джерел