Сервіс психологічної допомоги "План Б" запустили в Україні. Сайт передбачає швидкий підбір психолога або психотерапевта серед представлених перевірених та кваліфікованих фахівців і надання консультацій у режимі онлайн. Проєкт направлений на підтримку ветеранів, військових та їхніх близьких.

Читайте також: В Україні запустили чат-бот "Коаліція ветеранських просторів" – яку допомогу можна отримати

Як розповів засновник "Плану Б" Дмитро Чикуров, фахівці надаватимуть допомогу діючим та колишнім захисникам і захисницям, які зіткаються з викликами, пов'язаними з військовою службою та післявоєнною адаптацією.

Він зазначив, що на сайті гарантують:

• широкий вибір кваліфікованих фахівців;

• повну конфіденційність;

• зручний спосіб зв’язку;

• психологічні практики на будь-яку потребу.

Наразі на сайті вже працюють понад 20 кваліфікованих психологів з багаторічним досвідом роботи з військовими та їхніми родинами. Девʼятеро з них – бойові психологи, які самі пройшли військову службу. Вони надаватимуть онлайн-консультації.

"Окрім освіти, яка дозволяє мені таку практику, я відслужила півтора роки в ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення, надаючи психологічну допомогу та підтримку військовим. Цей унікальний досвід забезпечив не тільки моє розуміння викликів, з якими зіштовхуються військові, а й глибоку повагу до них",  –  прокоментувала одна з психологинь "Плану Б"  Оксана Молчанова.

Читайте також: В Україні запустили Єдину ветеранську лінію – куди звертатися

Перейти на сайт "Плану Б" можна за посиланням. Там потрібно заповнити коротку анкету, яка допоможе підібрати фахівця. Після цього користувачі зможуть обрати зручний формат спілкування. Частину коштів від консультацій засновники передають на потреби військових.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які юридичні послуги ветерани можуть отримати безкоштовно.

Фото: з відкритих джерел