Міністерство у справах ветеранів разом з Червоним Хрестом України запровадило Єдину ветеранську лінію. На неї можуть звертатися ветерани, а також їхні родини та сім’ї загиблих.

Як розповідає заступник міністра у справах ветеранів Руслан Приходько,  лінію відкрили, щоб учасники бойових дій та їхні близькі могли швидко отримувати необхідну інформацію та підтримку від держави.

Читайте також: Ветеранів та військових запрошують пройти курс іпотерапії: як записатися

«Ми відкрили лінію, щоб поглибити інформування людей щодо всіх можливостей та прав, які вони мають, фахівці розповідають, як ними скористатися. Крім того, для нас це інструмент системного збору проблем, які виникають у ветеранів та їхніх родин», - розповідає заступник міністра.

Усі дзвінки на лінію безкоштовні. Вона працює з 08:00 до 20:00 за номером 0 800 505 217. Звернутися можна щодо юридичної, психосоціальної та фінансової допомоги, пільг, житлових питань, отримання статусів та ветеранської політики загалом. Також надають консультації на медичні теми, що стосуються лікування та реабілітації, а також підтвердження факту отримання поранення.

Наразі працюють шість операторів – чотири з них проводять загальні консультації, а два – юридичні. За два місяці роботи опрацювали вже 3,5 тис. звернень.

Читайте також: У Запоріжжі з’явився реабілітаційний простір для ветеранів – які послуги можна отримати

Здебільшого ветеранам намагаються надати відповідь та допомогу одразу, та якщо питання потребує більш глибокого вивчення, його переадресують в Міністерство охорони здоров’я, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерство оборони тощо. Також фахівці лінії співпрацюють з Координаційним центром безоплатної правничої допомоги та можуть направити на психологічну консультацію.

Нагадаємо, у Дії з’явилося цифрове посвідчення ветерана.

Фото: з відкритих джерел