Федерація стронгмену України та Українська федерація спорту ветеранів війни створили мобільний додаток Trenvet для учасників бойових дій, які хочуть займатися спортом. У ньому можна знайти безкоштовні спортивні зали у своєму місті, а також послуги тренерів, реабілітологів, масажистів та дієтологів.

Як розповів в ексклюзивному інтерв’ю голова Української федерації спорту ветеранів війни та віцепрезидент Федерації стронгмену України Олександр Лашин, застосунок запустили за допомогою гранту від Українського ветеранського фонду.

Читайте також: У столиці запустили портал для військових та ветеранів – які послуги можна отримати

Наразі будь-який ветеран може безкоштовно скачати його в App Store або Google Play. Застосунок вже користується великим попитом – у ньому зареєструвалося більше 2 тис. людей.

«Після реєстрації підтягується геолокація користувача, і він бачить на карті України всі доступні можливості.  Крім того, там додають свої послуги спортивні зали та тренери, які хочуть допомогти ветеранам», - розповідає Олександр Лашин.

Зокрема, ті ветерани, які живуть у Києві можуть відвідувати безкоштовні заняття від федерацій. Вони проходять кожен вівторок та четвер о 18:00 на базі стронгменів К2 в парку Муромець.

Читайте також: «Психологічна підтримка у кишені» - для ветеранів створили новий мобільний додаток

Також у додатку планують створити рейтинги, щоб ветеранам, які постійно виступають на змаганнях, нараховувалися бали. Так наприкінці року вони будуть бачити, хто яке місце посідає у своїй категорії.

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел