Ветеран війни Дмитро Колесник став героєм документального фільму «Сталеві». Стрічку про відновлення бійця наразі знімають у Києві. В кіно покажуть всі етапи повернення до цивільного життя, які проходять військові, які втратили кінцівки: лікування, реабілітацію, протезування, адаптацію в суспільстві.

Як розповідає Детектор медіа, над виробництвом фільму працює компанія «ПроКіно» за підтримки телеканалу ICTV2 та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Читайте також: Український ветеран на протезі взяв участь у Берлінському тижні моди – подробиці

Глядачі побачать реальну історію Дмитра – 30-річний сержант служив командиром відділення в Національній гвардії України на східному напрямку, та 1 квітня цього року в автівку, на якій їхав військовий, поцілив ворожий дрон.

Ветерану довелося ампутувати обидві ноги. Ментором для Дмитра став ветеран Олександр Терен, який нещодавно сам пройшов цей шлях.

«Наше суспільство трансформується, тож наша мета — сприяти двосторонній адаптації суспільства до нових реалій, у яких чільне місце займають воїни, які зараз служать і ті, хто вже повернувся. Допомогти одне одному знайти відповіді на хвилюючі питання, стати мостом взаєморозуміння між людьми із різним досвідом війни — як військовими, ветеранами, так і цивільними», — розповідає генеральна креативна продюсерка програмного напряму телеканалів ICTV / ICTV2 і Starlight.Doc Тетяна Гребенік.

Читайте також: Чарки з гільз та маскувальні сітки на будівлі – ветеран створив перше в Києві кафе для військових

Прем’єра документального фільму «Сталеві» відбудеться в ефірі телеканалу ICTV2 у жовтні 2024 року.

Фото: з відкритих джерел