Проєкт Ріната Ахметова "Серце Азовсталі" спільно з 1+1 media, каналом 1+1 Україна, ранковим проєктом "Сніданок з 1+1" та американською ветеранською організацією Dog Tag оголошують адвокаційний проєкт "Смак свободи". Він покликаний підвищити обізнаність про проблему звільнення українських військовополонених за кордоном.
У чому суть проєкта
Першим етапом ініціативи стане відбір рецепту традиційного українського смаколика, який стане символом підтримки визволення військовополонених. Взяти участь і запропонувати свій рецепт запрошують українських ветеранів та ветеранок. Смаколик-переможець буде виготовлятися та продаватися в американській ветеранській пекарні Dog Tag, а автор найкращого рецепта поїде до США, аби особисто закликати міжнародну спільноту до підтримки звільнення українських захисників та захисниць.
Читайте також: Реінтеграція ветеранів у цивільне життя: досвід ГО "Серце Азовсталі"
"Проєкт "Серце Азовсталі" вже майже два роки активно бореться за визволення полонених захисників та захисниць. І окрему увагу ми приділяємо адвокації цього питання за кордоном. Ми співпрацюємо з американськими організаціями та раді, що наші партнери з Dog Tag вирішили доєднатися до такої важливої ініціативи, - розповіли в "Серці Азовсталі". - "Смак свободи" - це спосіб донести до іноземців, через що доводиться проходити нашим захисникам в полоні та наскільки важливою є їхня підтримка. До кожного смаколика буде додана історія одного з українських військовополонених. Таким чином ми покажемо людям в США, що наші полонені — це конкретні люди, життя яких зараз намагається відібрати росія. Такі історії мають чути за кордоном".
Як взяти участь
Взяти участь в проєкті можуть українські ветерани та ветеранки. Щоб стати учасником та приєднатися до важливої адвокаційної місії, необхідно заповнити анкету за посиланням. З офіційними правилами можна ознайомитися тут.
Найкращий рецепт смаколика, який переможець представить у США, буде визначати трійця зіркових суддів:
- Шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко;
- Ведуча «Сніданку з 1+1» Валентина Хамайко;
- Дослідниця гастрономічної культури Олена Брайченко.
"Проєкт "Смак свободи" - це про прагнення свободи, силу духу та спільну мету. Це наш спосіб донести світові історії героїзму наших захисників і нагадати, що їхнє визволення з полону -це спільна відповідальність, яка вимагає дій. Ми віримо, що унікальні українські рецепти, створені нашими ветеранами, розкажуть світові не лише про багатство нашої культури, а й про наші цінності, боротьбу за свободу та незламний дух", - коментують в 1+1 Україна.
Читайте також: Оборонець Маріуполя Василь Візантій отримав квартиру на Київщині за програмою "Вдома" від "Серця Азовсталі"
"Серце Азовсталі" — проєкт всебічної підтримки оборонців Маріуполя та їхніх родин, заснований Рінатом Ахметовим. Громадська організація вибудувала унікальну екосистему підтримки "від реабілітації до самореалізації". У межах проєкту функціонує сім програм допомоги: "Повернення", "Здоров'я", "Захист", "Родина", "Спорт", "Вдома" та "Майбутнє".
Нагадаємо, ветерани-захисники Маріуполя завершили навчання кулінарного мистецтва в Тулузі. Курс проходив під керівництвом одного з найбільш відомих французьких шеф-кухарів, володаря зірки Мішлен – Т’єррі Маркса, а одним з донорів та організаторів цієї ініціативи стало "Серце Азовсталі".
Фото: з відкритих джерел