Захисники Маріуполя Денис Дятченко, Євген Хазан та Віталій Агеєв  завершили навчання у кулінарній школі "Cuisine Mode d’Emploi(s)" у Тулузі та отримали довгоочікувані дипломи. Курс проходив під керівництвом одного з найбільш відомих французьких шеф-кухарів, володаря зірки Мішлен – Т’єррі Маркса.

Читайте також: Оборонець Маріуполя Василь Візантій отримав квартиру на Київщині за програмою "Вдома" від "Серця Азовсталі"

Протягом двох місяців сталеві оборонці міста Марії опановували тонкощі французької кухні та хлібопекарства, а також основи ведення ресторанного бізнесу. Учасники курсу отримали знання та вивчили техніки приготування їжі, а також пройшли практику під керівництвом досвідчених майстрів. Здобуті навички вони можуть реалізувати, працюючи  в ресторані "La Cantine", який є одним з організаторів навчання для переселенців та захисників Маріуполя.

Кожен з оборонців мав свою мотивацію до розвитку кулінарних навичок. Денис Дятченко нині працює сушистом та хоче удосконалити свої навички. Євген Хазан мріє відкрити власний ресторан. А для Віталія Агеєва приготування їжі - це хобі, яке може перерости у дещо більше.

Основні донори та організатори навчання – ГО "STAND WITH UKRAINE", "CUISINE MODE D’EMPLOI(s) by the Michelin star French chef Thierry Marx" за підтримки Маріупольської міської ради та Громадської організації "Серце Азовсталі".

Нагадаємо, раніше ми розповідали про досвід Громадської організації "Серце Азовсталі" в плані реінтеграції ветеранів у цивільне життя.

Фото: "Серце Азовсталі"