Після спрощення  послуги з надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника/захисниці Міністерство у справах ветеранів України працює над пришвидшенням та цифровізацією й інших. Зокрема, одним з наступних планованих кроків є автоматизація надання статусів учасника бойових дій та деяких інших.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів в.о. міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

Читайте також:  Додаткова відпустка для ветеранів та УБД - як оформити

"Зараз ми працюємо над проєктом повністю автоматичного надання статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого захисника (захисниці) України", - деталізував він.

Олександр Порхун зазначив, що наразі вже підписано договір з Міністерством оборони України, щоб синхронізувати дані Єдиного державного реєстру ветеранів війни з іншими реєстрами силового блоку. Це дозволить системі автоматично генерувати необхідну інформацію та документи після подання заявки на отримання статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члена родини загиблого захисника/захисниці.

Також в.о. міністра зауважив, що паралельно триває робота над цифровізацією послуг для колишніх оборонців та їхніх сімей. Фундаментом, на якому "нарощуються" цифрові сервіси, є платформа е-Ветеран:

"Тут уже працює  реєстр надавачів послуг психологічної реабілітації,  система MARTA, проєкт для розвитку та контрактування ветеранських підприємств і бізнесу, запущена електронна карта послуг. Платформа розвивається, на ній запущені всі цифрові продукти, які в подальшому спростять отримання послуг для ветеранів війни", - додав він.

Нагадаємо, в Україні працюватимуть фахівці із супроводу ветеранів. Які послуги вони надаватимуть, читайте на нашому сайті.

Фото: з відкритих джерел