Володимир Драбчук з Тернопільщини відправився у соло-похід Карпатами, щоб зібрати 300 тисяч гривень на потреби трьох бригад ЗСУ - 33-ї, 67-ї  та 42-ї, в якій раніше воював. Ветеран подолав 40-кілометровий маршрут в амуніції  та відвідав 11 локацій, які символізували тимчасово окуповані території України.

На свій шлях чоловік закладав одну добу, але впорався майже вдвічі швидше. Його похід зайняв близько 15 годин: за цей час вдалося зібрати більше 100  тисяч гривень.

Читайте також:  "Хочу розвивати спорт для ветеранів" - Денис Шеренговський на протезі підкорює гори та активно тренується

Перша локація символізувала захоплений росіянами Крим

У похід Володимир вирушив 27 вересня. Стартуючи, він був сповнений сил та бажання допомогти українським військовим, а ось погодні умови були не дуже вдалими. Коли ветеран реєструвався у пункті рятувальників, вони сказали йому, що є штормове попередження на хребті, тож відвідувати гори не варто.

"На хвилинку  закрадалися сумніви, що, можливо, не треба (йти). Тому що (на мені) амуніція, і це перший раз (йду в гори) в такому навантаженні. Але потім я  зібрався  та все ж вирушив", - розповідає чоловік.

Ветеран додає, що попри попередження, маршрут виявися чистим, хоча й було вітряно. Першою локацією стало озеро Несамовите, що символізувало тимчасово окупований Крим. Потім чоловік вирушив підкорювати Говерлу – сходження зайняло шість годин.

Під час походу ветеран знімав для своїх підписників звернення, закликав підтримати збір, а також публікував відео з краєвидами. Після того, як піднявся на найвищу гору України, поділився емоціями:

"Можливо, вже хтось виходив у бронежилеті, РПС-ці і касці на Говерлу. Якщо знаєте, то напишіть. А якщо я перший, то приємно. Себе не героїзую, герої — наші хлопці. Ми просто підтримуємо їх", - сказав тоді він.

"Останні кілометри пройшов на одному диханні"

З Говерли Володимир вирушив на Петрос: 25-кілометрову відстань від бази "Заросляк" до гори подолав за 11 годин.  Ділиться, що останні кілометри свого шляху пройшов "на одному диханні", бо вже дуже хотілося його завершити, а втома давалася взнаки.

Читайте також:  З Києва до Борисполя – пішки: ветеран на протезі зібрав 650 тис. грн для побратима

Чоловік розповідає, як на початку походу, неподалік Несамовитого, потрапив під дощ та намочив ноги. Так з мокрими кінцівками йшов до фінішу, тож вважає, що найбільше за цей час постраждали п’яти.  Однак попри втому та незручності, від свого плану не відступив: вважає, що хоча підйом і був важким, але українським піхотинцям наразі набагато важче.

"Найважчим на маршруті, напевно, було підійматися на гору Петрос. Половина шляху, а я стою, дивлюся на цей різкий підйом висоти і згадую, як (важко) підіймався навіть без рюкзака, без  нічого, коли раніше ходив. Думаю: напевно,  не подолаю. Але, як кажуть, очі бояться, а ноги (в моєму випадку) роблять", - розповідає Володимир.

Завершив похід ветеран у селі Кваси – там його зустріли друзі та дівчина. За 15 годин зібрав понад 100 тисяч гривень. Незважаючи на те, що йому не вдалося зібрати повну суму, результатами залишився задоволений. А сам похід охарактеризував "як окреме життя".

Володимир Драбчук підкреслює, що пішов у гори, щоб привернути увагу суспільства до потреб військових. Чоловік зауважує, що війна, на жаль, все ще триває, тож цивільним варто продовжувати підтримувати захисників та захисниць, зокрема, й фінансово. Після походу, станом на 30 вересня, йому вдалося зібрати вже майже 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як ветеран Євгеній Шваб та менторка Національного реабілітаційного центру "Незламні" (UNBROKEN) Вікторія Хемич стали моделями на Берлінському тижні моди.

Фото: Володимира Драбчука