На місці Совських ставків у Києві ініціативні мешканці просять створити парк для реабілітації ветеранів та ветеранок, поранених військових, переселенців та постраждалих від війни. Там мають бути створені умови для фізичного і психологічного відновлення.

Відповідна петиція з’явилася на сайті  Київської міської ради.

Читайте також: На Вінниччині облаштовують Долину УБД для фізичної та психологічної реабілітації ветеранів

"Ми розуміємо, що сьогодні всі ресурси країни спрямовані на перемогу, але такі проєкти, як створення парку на місці Совських ставків, є інвестицією в наше спільне майбутнє. Це вклад у здоров'я та відновлення наших захисників, підтримку сімей, що пережили втрату або були змушені залишити рідні домівки. Парк стане символом нашої вдячності їм і місцем, де вони зможуть знайти сили йти далі, навіть у цей важкий час", - йдеться у тексті.

Як зазначає автор, наразі територія Совських ставків є закинутою та занедбаною. Але вона має потенціал, щоб перетворитися на сучасну паркову зону, де ветерани і ветеранки, військові, постраждалі від війни зможуть відновитися, відпочити та знайти спокій. Це місце стане важливим осередком реабілітації, а також покращить екологічний стан міста.

У петиції пропонується створити на Совських ставках затишні місця для прогулянок, зони активного відпочинку,  облаштувати дитячі майданчики та простори для релаксації, адаптовані до потреб людей з обмеженими можливостями. Таким чином, у Києві з’явиться територія, де захисники і захисниці зможуть відволіктися від важких спогадів та пережитого на фронті, їхні родини – відчути надію навіть у найважчі часи, а діти – весело провести дозвілля.

Читайте також: Відновлення через спорт – фонд "Повернись живим" буде допомагати ветеранам

Щоб підтримати ініціативу, необхідно підписати петицію. Зробити це можна через систему ідентифікації користувача. Станом на 11 вересня зібрано 2 742 підписи – для розгляду міськрадою кількість має збільшитися до шести тисяч. Збір підписів завершиться 17 жовтня.

Нагадаємо, на Вінниччині ветерани проходять реабілітацію, записуючи збірку аудіоказок.

Фото: з відкритих джерел