Фонд допомоги армії «Повернись живим» запустив «Центр ініціатив ПЖ». Ця громадська організація сприятиме посиленню обороноздатності України та матиме два основних напрямки роботи – аналітичний та ветеранський.

Як розповідають у пресслужбі фонду, перший буде спеціалізуватися на вивченні стратегічного середовища та загроз довкола України. Другий відділ – ветеранський  - направлений на відновлення ветеранів та військових після поранень, захворювань і травм через адаптивні види спорту.

Читайте також: На Київщині відкрили два ветеранських хаби – куди звертатися по допомогу

«Це новий органічний етап розвитку громадської організації «Повернись живим!», яка працює з 2018 року. У 2024 році вона трансформувалася у Центр ініціатив ПЖ. Центр фокусує свою діяльність на співпраці з громадським сектором, військово-політичним керівництвом та міжнародними партнерами, що взаємно доповнює діяльність фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим»»,  - розповідають у фонді.

Там зазначили, що представники ветеранського відділу центру будуть досліджувати, як адаптивний спорт впливає на якість життя, а також формувати нові практики та покращуватимуть наявні. Крім того, там будуть розробляти освітні проєкти для профільних фахівців із адаптивних видів спорту і проводити змагання та спортивні табори у співпраці з органами державної влади та іншими партнерами. Також планується купувати спорядження для занять адаптивним спортом.

Читайте також: "Робимо повернення для ветеранів менш болісним": у Львові працює перший в Україні Абілітаційний центр

«Адаптивний спорт – це дієвий інструмент, який не тільки покращує фізичне та психічне здоров’я, але й також допомагає віднайти себе, відчути себе частиною спільноти та повернутися до цивільного життя або на військову службу», — розповідає керівник ветеранського напряму "Центру ініціатив ПЖ" Тарас Ковалик.

Нагадаємо, ветерани можуть безкоштовно займатися спортом у навчальних закладах МВС.

Фото: з відкритих джерел