На базі навчальних закладів Міністерства внутрішніх справ проходять заняття спортом для ветеранів. У різних містах України інструктори навчають колишніх військових виконувати вправи на тренажерах, грати в настільний теніс та дартс, допомагають спробувати себе у боротьбі та інших напрямках. Усі ці тренування – безкоштовні і орієнтовані на всіх ветеранів, незалежно від колишньої спеціальності та роду військ. Організувати такі заняття допомогли члени Федерації строгмену України.

Як розповів її віцепрезидент Олександр Лашин для veteran.com.ua, декілька місяців спортсмени разом з фахівцями міністерства спільно розробляли програми, підлаштовані під потреби колишніх захисників.

Читайте також: «З депресії витягує спорт» - ветеран Євген Омельчук про участь у змаганнях в США та досягнення після поранення

Гребля, настільний теніс, дартс

«Ми запустили пілотний проєкт в учбових закладах структури МВС, а також на спортивних локаціях міністерства. Там на постійній основі тренуються ветерани – заняття проходять два-три рази на тиждень, - розповідає Олександр Лашин. – Наприклад, до проєкту долучилися Донецький державний університет внутрішніх справ, Одеський державний університет внутрішніх справ, Львівський державний університет внутрішніх справ, Дніпровський державний університет внутрішніх справ та інші навчальні заклади».

Спортивні зали, де проходять заняття облаштовані тренажерами, а тренування проводять досвідчені інструктори. У кожному місті програма може трохи відрізнятися.

«В основному це гребля, жим лежачи, аеробайк, підйом гирі. Але в кожному закладі є свої «родзинки». Наприклад, у Дніпрі працює велика секція з настільного тенісу і ветерани дуже ним захоплюються, також буває дартс, у Кропивницькому – боротьба. Ми не зупиняємося на існуючому переліку доступних видів спорту, бо розуміємо, що хтось з ветеранів хоче бігати, хтось плавати, а хтось – тягати залізо. Тож далі будемо розвиватися, щоб залучити якомога більше людей», - розповідає віцепрезидент Федерації стронгмену України.

Читайте також: Спортивна зала для реабілітації та психологічна підтримка – як у Запоріжжі працює простір для ветеранів

Як долучитися до тренувань

У кожного навчального закладу свій розклад тренувань, і заходи, які вони анонсують на публічних сторінках. Щоб дізнатися інформацію, ветерани мають зв’язатися з представниками університету МВС у своєму місті.

Наприклад, Донецький державний університет внутрішніх справ, який наразі працює у Кропивницькому, має такий розклад занять для ветеранів:

• легка атлетика – понеділок, п’ятниця (тренер – завідувач кафедри СФ та ДП ДонДУВС кандидат в майстри спорту з легкої атлетики Ігор Шостак);

• боротьба, бокс – вівторок, четвер (тренери – викладачі кафедри: майстер спорту з боротьби самбо Дмитро Лунгу та майстер спорту з боксу Станіслав Мердов);

• заняття у тренажерній залі – вівторок, субота (тренер – доцент кафедри, володар 4-го дану чорного поясу з кіокушинкай карате, кандидат в майстри спорту з боротьби самбо Володимир Галімський);

• спортивна реабілітація на базі лікарні (дипломований фахівець із спортивної реабілітації та ерготерапії Владислав Диченко). Більш детальну інформацію можна дізнатися за телефоном +380506726745.

У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ щотижневі тренування з настільного тенісу проходять по середах, о 15:00, за адресою: просп. Науки, 26.

В Одесі в рамках спортивних секцій державного університету внутрішніх справ проводять заняття для ветеранів, які знаходяться на лікуванні та реабілітації в медичних закладах міста. Додаткову інформацію можна дізнатися за номером +380632967069.

Нагадаємо, для ветеранів створили спортивний мобільний додаток.

Фото: Одеський державний університет внутрішніх справ, Донецький державний університет внутрішніх справ