В Одесі на узбережжі відпочивають ветерани війни, які пересуваються на колісних кріслах, а також цивільні мешканці, що мають інвалідність. Для них діє спеціальний інклюзивний пляж.

Як розповіла керівниця Ірина Абдулаєва, на березі є ліфт,  а людей на колісних кріслах зустрічають електрокари. До моря можна спуститися спеціальними пандусами.

Читайте також: Сауна, басейн та барбекю – у Калуші створили зону відпочинку для військових

Безкоштовний масаж

На пляжі працює близько 20 людей, які за потреби допомагають відвідувачам. Також є фізичний терапевт Роман Рябокінь, який безкоштовно робить масажі військовим (за направленням) та людям з інвалідністю (за посвідченням).

Лікар радить проходити масаж для профілактики раз на півроку. Він здатен не лише розслабити м’язи, а й покращити психологічний стан.


Читайте також: Жінок з родин військових та ветеранів запрошують на відновлення у Карпатах – як взяти участь

Зручно для всіх

З початку сезону пляж відвідали понад дві тисячі людей. Один з них – ветеран Збройних Сил України Сергій Храпко. До Одеси він приїхав з Києва і користується перевагами інклюзивного місця відпочинку.

«Спуститися зверху — це тільки на машині. А машину зазвичай припаркувати ніде. Тут тебе підбирають на горі і привозять сюди, донизу. Це зручно», - розповідає він.

Ще один ветеран Олександр Міхов також зазначив, що зазвичай обирає цей пляж, адже на ньому є все необхідне.

«На пляжі все прилаштоване і пристосоване. Є доступність до води, створені всі умови для відпочинку. Але є над чим працювати», - говорить він.

Нагадаємо, ветеранів і військових запрошують на відпочинок на Київщину.

Фото: Суспільне Одеса