По всій Україні діє грантова програма для ветеранів – захисники та члени їхніх родин можуть отримати від 250 тис. до 1 млн грн на власну справу.

Проте у Тернополі умови для учасників покращили – їм компенсують частину коштів, які треба вкласти у свій бізнес на умовах співфінансування. Про це розповідає Тернопільська обласна військова адміністрація. Там зазначили, що у місті підписали меморандум  про співробітництво  у програмі між Тернопільською ОВА, обласним центром зайнятості та обласним управлінням «Ощадбанку».

Читайте також: Ветеранам з Луцької громади компенсують 50 % вартості житла – подробиці

Які умови змінили

Так, згідно з програмою, умовою отримання гранту від 500 тис. до 1 млн грн є фінансування ветераном 30% від загальної суми, в той час як решту 70% компенсує Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування України.

В Тернополі у меморандумі визначили, що громадяни, які отримують такий грант, зможуть звернутися до Тернопільської ОВА та отримати компенсацію 50% власного внеску. Кошти відшкодовуватимуться з обласного бюджету. Зробити це потрібно буде впродовж шести місяців з дня отримання коштів.

Читайте також: "Створено захисниками": як ветеранам-підприємцям отримати унікальне маркування продукції

Перелік документів

Аби отримати часткове покриття витрат на власну справу, учасники бойових дій чи люди з інвалідністю внаслідок війни повинні надати такі документи:

• заяву на розгляд Комісії;

• згоду на обробку персональних даних;

• згоду про обмін даними щодо гранту між департаментом економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОВА, уповноваженим банком та Тернопільським центром зайнятості;

• висновок центру зайнятості щодо виконання умов договору про надання гранту;

• копію заяви про приєднання до договору про надання гранту;

• виписку з рахунку уповноваженого банку, на який надійшли грантові кошти;

• міжнародний номер банківського рахунку, з якого перераховано кошти власного внеску по гранту.

Нагадаємо, ветеранам надаватимуть грошову допомогу на переоблаштування житла.

Фото: з відкритих джерел