У Луцькій міській територіальній громаді діє програма забезпечення житлом ветеранів війни. Згідно з нею придбати квартиру або будинок можна на умовах співфінансування – кошти виділяють з місцевого бюджету.

Як розповідають юристи Українського ветеранського фонду, в програмі можуть взяти участь особи, які перебувають на квартирному обліку при виконавчому комітеті Луцької міської ради як такі, що потребують поліпшення житлових умов.

Читайте також: Як отримати житло, оформити пільги та пройти ВЛК: ветеранів запрошують на серію вебінарів

Категорії учасників

Це стосується таких категорій громадян:

• учасники бойових дій АТО/ООС;

• особи з інвалідністю внаслідок війни, які брали безпосередню участь в  АТО/ООС;

• бійці-добровольці, яким наданий такий статус Луцькою міською радою;

• члени сімей загиблих (померлих), зниклих безвісти в результаті участі в  АТО/ООС.

Консультування та прийом документів здійснюють у КП «Медичний центр реабілітації учасників бойових дій Луцької міської територіальної громади».

Читайте також: Кошти на придбання житла отримають близько 2,5 тис. ветеранів – подробиці

Умови програми

50 % від вартості житла ветеран має заплатити із власних коштів, 25% компенсують за рахунок місцевого бюджету і 25% – за рахунок інших джерел, не заборонених законодавством. Якщо інші джерела долучити неможливо, місцевий бюджет покриває 50 % від необхідної суми.

Якщо людина, яка перебуває на обліку, живе самостійно, норма житла на неї - 50 м². Коли у житлі планує жити родина, загальна площа розраховується так: 21 м² загальної площі житла на кожного члена сім’ї та додатково 10 м² на сім'ю.

«У разі використання учасником програми та/або членом його сім’ї права на приватизацію раніше наданого житла (безоплатно переданого з державного житлового фонду у приватну власність) у неповному обсязі та наявності у власності учасника програми та членів його сім’ї, які включені в розрахунок суми співфінансування житлової площі у житловому приміщенні, яке розташоване в населених пунктах на підконтрольній Україні території, нормативна площа зменшується на таку площу», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше veteran.com.ua розповідав, як ветеранам оформити пільги на оплату комунальних послуг.

Фото: з відкритих джерел