Українців закликають користуватися послугами підприємців-ветеранів, відвідувати заклади, які вони відкривають, та підтримувати захисників на шляху до нового життя.

Для того, щоб людям було простіше знайти ветеранський бізнес, в Україні запустили спеціальну онлайн-карту. Її спільно з партнерами створив Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів.

Читайте також: Ветерани можуть працювати у соціальній сфері – як безкоштовно отримати нову професію

Онлайн-ресурс запущено заради підтримки підприємницької діяльності й комфортного повернення ветеранів додому в розрізі концепції "Шлях ветерана. Бізнес". Сайт представляє собою карту України, на якій нанесені відомості про ветеранські бізнеси: назва, сфера діяльності, коротка інформація, графік та адреса роботи, контакти.

Шукати на карті дуже просто: можна скористатися своєю геолокацією чи обрати населений пункт, який ви плануєте відвідати.

Читайте також: У Запоріжжі з’явився реабілітаційний простір для ветеранів – які послуги можна отримати

Також ліворуч реалізовано фільтр за категоріями бізнесів, який дозволяє пришвидшити вибір необхідних товарів чи послуг. Наразі платформа налічує вже понад 100 ветеранських проєктів та надалі буде наповнюватися. Бізнеси представлені в багатьох регіонах України, зокрема на Київщині, Вінниччині, Хмельниччині, Полтавщині, Харківщині, Донеччині. А спектр пропонованих послуг та товарів дуже широкий – серед них, наприклад:

- продукти харчування;

- одяг, книги;

- кав’ярні та ресторани;

- будівельні та ремонтні роботи;

- транспортні перевезення.

Зазначимо, що карту запущено в партнерстві Українського ветеранського фонду з ЛУН та Uklon. Проєкт став початком співпраці державної інституції та бізнесу, які об’єднались заради ветеранів та їхніх родин.

Нагадаємо, незабаром у "Дії" з'явиться посвідчення ветерана - наразі можна долучитися до бета-тестування.

Фото: з відкритих джерел