Цього року в Україні розпочала діяльність Всеукраїнська незалежна професійна спілка захисту військовослужбовців, військовозобов’язаних, ветеранів бойових дій та волонтерів "ГРІМ". Вона була створена військовими для інших оборонців, ветеранів і ветеранок та представляє собою об’єднання побратимів, які мають спільні мету та цінності.

Профспілка захисту військових та ветеранів: основні напрямки роботи

Місією "ГРОМУ" його засновники називають захист та представництво професійних, трудових, службових та соціально-економічних прав і інтересів військових, військовозобов’язаних, ветеранів/ветеранок та волонтерів. На сьогодні профспілка нараховує понад 1200 учасників.

Читайте також: Куди звертатися ветеранам у випадку порушення їхніх прав – роз’яснення

Основними  напрямками її діяльності є:

- юридичні консультації, захист прав та інтересів оборонців, ветеранів та волонтерів;

- навчання для працевлаштування (інформаційні, військові технології, технічний менеджмент, відкриття власної справи, англійська мова);

- організація лікування в Україні та за кордоном, протезування в США та Японії;

- психологічна підтримка (індивідуальні та групові сесії);

- допомога в організації важливих зборів;

- військове навчання для дорослих та дітей;

- працевлаштування ветеранів.

"Бізнес потребує фахівців, ветерани потребують роботи. Ми допомагаємо обом сторонам у розв’язанні питання. Комплексний підхід починається з бажання, продовжується навчанням й закінчується працевлаштуванням,  - розповів один з керівників профспілки Максим Безуглий.  - Якщо казати про саме працевлаштування, то ми займаємось пошуком роботодавців та підбором вакансій згідно з навичками. Не менш важливо налагодити роботу з дому. Часто людина не вірить, що може мати роботу, тому що за станом здоров’я не має можливості їздити на неї. Ми беремося вирішити й ці питання. Якщо є бажання, ми готові допомагати. Ситуацій нетипових дуже багато, тому ми запропоновуємо варіанти вирішення всім сторонам: ветерану, якому потрібна робота, й бізнесу, якому потрібні фахівці".

Як приєднатися до організації

Наразі триває реєстрація обласних структур у складі профспілки. Кількість членів поступово збільшується – це мешканці різних регіонів України.

Читайте також: Знижки на житло, медицину та товари – для ветеранів створили платформу зі спецпропозиціями

Детальніше про "ГРІМ" та його діяльність можна прочитати на сайті. Там же можна заповнити заяву та приєднатися до організації. З приводу додаткової інформації звертайтеся за наступними офіційними контактами:

 +38 (066) 085-49-44;

 +38 (097) 085-49-44;

 join@grim.org.ua.

Нагадаємо, для ветеранів, їхніх рідних та сімей загиблих захисників відбудеться VIІ Щорічний міжнародний ветеранський Форум "Україна. Ветерани. Єдність".

Фото: з відкритих джерел