Трапляються ситуації, коли ветерани війни та діючі військові не можуть скористатися своїми правами – оформити передбачені для них пільги та соціальні гарантії, отримати лікування або грошові виплати.  

В таких випадках, як розповідають у Київській міській державній адміністрації, варто звертатися в Офіс Омбудсмана (Секретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини).

Читайте також: «Завдання кожної людини» - симулятор навчить українців, як спілкуватися з військовими та ветеранами

Серед дев’яти основних напрямів роботи офісу – додержання прав людини в секторі безпеки та оборони. А саме, йдеться про права військовослужбовців, поліцейських, ветеранів війни, осіб, позбавлених свободи внаслідок збройної агресії проти України та зниклих безвісти, а також членів їхніх родин.

«Тож, якщо ваші права порушені, наприклад, у разі лікування через поранення вам виплатили грошове забезпечення не в повному обсязі або несвоєчасно виплатили одноразову грошову допомогу за загиблого військовослужбовця, ви можете звернутися до Офісу Омбудсмана», - нагадують українцям.

Зробити це можна особисто – громадська приймальня працює за адресою: вул. Інститутська, 21/8,  м. Київ (понеділок – п’ятниця, 09:00 -13:00, 13:45 - 17:00). Також працює електронна пошта hotline@ombudsman.gov.ua та номери телефонів 0-800-501-720 і 044-299-74-08.

Читайте також: Безкоштовні чат-боти для ветеранів та військових: ТОП-7 найкращих

Нагадаємо, раніше veteran.com.ua розповідав, як ветеранам та їхнім родинам захиститися від кібершахраїв, які намагаються отримати доступ  до конфіденційної інформації або здобути фінансову вигоду.

Фото: з відкритих джерел