В Іспанії 11-13 жовтня у рамках міжнародного фестивалю "Arnold Classic Europe" відбудуться перші змагання ветеранів під егідою України Strong Spirit Games. Нашу країну представлятиме збірна команда: відбір кандидатів до неї проведуть у вересні. 

Хто може взяти участь у відборі

Щоб обрати членів національної збірної, в Україні 13-15 вересня організують спеціальні змагання з адаптивного спорту. Поборотися за право виступати на Strong Spirit Games можуть особи, які брали участь в АТО, забезпеченні нацбезпеки та оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії РФ на Донеччині та Луганщині, здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією росії проти України в період з 2014 року до теперішнього часу.

Читайте також: Ветерани можуть безкоштовно займатися спортом у навчальних закладах МВС – подробиці

Йдеться про:

- військових, поліцейський, осіб рядового та начальницького складу служби цивільного захисту та осіб з їх числа, які були поранені, зазнали травм чи захворювань під час або внаслідок виконання задач у зоні бойових дій;

- звільнених з військової служби, служби цивільного захисту, служби у правоохоронних органах;

- ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Як зареєструватися на відбір до нацзбірної

Щоб претендувати на місце у команді, ветеранам необхідно надіслати на електронну адресу control@mva.gov.ua наступні документи (копії):

1. Заповнена форма учасника;

2. Паспорт;

3. Реєстраційний номер облікової картки платника податків;

4. Посвідчення УБД/особи з інвалідністю внаслідок війни/довідка про проходження служби (для військовослужбовців);

5. Висновок ВЛК та/або висновок МСЕК, та/або інші первинні документи, що засвідчують поранення, травму, захворювання, набуті під час/або в результаті  виконання службових обов’язків в зоні бойових дій. чи під час захисту Батьківщини;

6. Довідка від лікаря спортивної медицини щодо отримання допуску до занять спортом;

7. Довідка про обставини травми або Акт про нещасний випадок;

8. Епікризи/виписки із медичних закладів.

Читайте також: Військові та ветерани готуються до "Ігор Нескорених" у Канаді - хто представлятиме Україну

Реєстрація учасників проводиться по 31 серпня 2024 року на сайті Мінветеранів. Детальнішу інформацію можна отримати за телефоном: 063 230 20 11 (відділ спорту ветеранів війни Управління фізичного та ментального здоров’я).

Фото: з відкритих джерел