Після звільнення з військової служби ветерани повертаються на колишню роботу або шукають місце у новому колективі. Роботодавці мають створити для них сприятливі умови та допомогти адаптуватися у цивільному житті.

Як це зробити, розповідають фахівці Veteran Hub. Там створили посібники «Практика», які містять поради для бізнесу, що наймає захисників.

Читайте також: Як ветеранам і ветеранкам користуватися е-Картою вакансій державної служби – алгоритм дій

Вже випустили декілька видань: для тих, хто працевлаштовує людей на офісній роботі, на виробництві, на роботі просто неба, а також один загальний. Також у розробці посібник по інтеграції ветеранів під час роботи в поліції.

Крім того, планують видати книги для сфери обслуговування, логістичних послуг, банківської сфери, державної служби, а також сфери безпеки та охорони.

Посібниками можуть користуватися керівники та HR-фахівці компаній. Це допоможе їм використовувати військовий досвід ветеранів на благо компанії, а також покращити комунікацію в команді.

«Посібники базуються на дослідженнях, де ми описали виклики керівників компаній різних середовищ у співпраці з ветеранами та ветеранками: як після їхнього повернення на роботу після служби, так і під час найму нових працівників з військовим досвідом», - розповідають у Veteran Hub.

Читайте також: Де ветеранам та ветеранкам знайти роботу – перелік онлайн-платформ та організацій

Завдяки посібникам керівники бізнесів зможуть:

• дізнатися про сильні сторони ветеранів і ветеранок через призму військового досвіду;

• отримати інструменти для пошуку кваліфікованих працівників-ветеранів, їхнього відбору та якісної адаптації в компанії;

• адаптувати корпоративну культуру до воєнної реальності та зміцнити бренд роботодавця.

Переглянути посібники можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше veteran.com.ua розповідав, що близько 30 % ветеранів не можуть знайти роботу.

Фото: з відкритих джерел