Міністерство освіти і науки України оголосило добір на другу хвилю навчання тренерів. До проєкту можуть долучитися ветерани, інструктори центрів цивільного захисту, педагоги, які мають бажання навчати вчителів для викладання оновленого курсу "Захист України" у 10–11 класах на оплачуваній основі.

Про це йдеться в офіційному  телеграм-каналі міністерства.

Хто може пройти навчання та стати тренером

До участі в  проєкті запрошуються окремі категорії громадян:

- демобілізовані захисники та захисниці України (ветерани та ветеранки);

- інструктори центрів цивільного захисту;

- молодіжні працівники і працівниці, які прагнуть працювати з громадянською свідомістю молоді;

- вчителі та вчительки предмета "Захист України" та суміжних.

Читайте також: Ветерани та ветеранки можуть безкоштовно отримати професію в сфері IT – оголошено набір на курси

Підготовка тренерів проходитиме з 8 до 12 липня в Києві. Організатори оплачують трансфер, проживання та харчування учасників. Програма навчання охоплюватиме кілька тематичних блоків, зокрема, основи національної безпеки, військове управління, інтерактивні методи викладання, механізми протидії інформаційним загрозам.

Як ветеранам стати тренерами вчителів предмету "Захист України"

Щоб взяти участь у підготовці, ветеранам та ветеранкам, які бажають стати тренерами, необхідно заповнити спеціальну онлайн-форму до 23:59 1 липня. Після цього, в разі позитивного результату відбору,  пройти п’ятиденне навчання в Києві, отримати сертифікат. Наступним кроком буде безпосереднє викладання вчителям у своїй області.

Читайте також: Навчання для ветеранів – як отримати ваучер на понад 30 тис. гривень

Серед переваг бути тренерами можна назвати наступні:

1. Долученість до масштабної реформи освіти – можливість системно впливати на якість викладання предмету "Захист України" в школах;

2. Професійне зростання – навчати майбутніх тренерів будуть найкращі фахівці та фахівчині з педагогіки, громадянської освіти, військового управління та інформаційної безпеки;

3. Оплачувана часткова зайнятість після успішного закінчення навчання. У подальшому – доступ до програм з підвищення кваліфікації тренерства.

Додамо, що навчання вчителів предмету "Захист України" тренерами заплановане найближчим часом. Воно проходитиме на базі обласних закладів післядипломної педагогічної освіти вже в серпні поточного року. Здобуті знання передаватимуть каскадним методом до педагогів у кожному куточку України.

Детальніше про проєкт читайте за посиланням.

Нагадаємо, для ветеранів працює платформа з працевлаштування від Young Business Club. Як знайти вакансію, раніше розповідав veteran.com.ua.

Фото: з відкритих джерел