Захисникам, захисницям, ветеранам та ветеранкам в Україні створюють умови для розвитку та кар’єрного росту – в тому числі, в інших напрямках. Так, чинні та колишні оборонці можуть пройти безкоштовне навчання в сфері ІТ та отримати нову професію. Наразі набір на курс "Основи роботи з базами даних" оголосили Український ветеранський фонд, компанія Lobby X та ІТ-компанія SoftServe Ukraine.

Читайте також: 100 сучасних професій – на Дніпропетровщині ветеранам пропонують пройти безкоштовне навчання


Хто може пройти безкоштовний курс

На навчання організатори запрошують військових, ветеранів, ветеранок, а також членів їхніх родин. У програмі курсу передбачено висвітлення блоку тем, зокрема:

- загальна інформація щодо систем управління базами даних;

- нормальні форми та денормалізація;

- зв’язки між таблицями, зв'язок "клієнт-сервер";

- основні типи даних;

- функції та тригери;

- навички, потрібні для роботи в сфері ІТ;

- поради щодо пошуку роботи, підготовки резюме.

Як ветеранам та ветеранкам записатися на безкоштовне навчання

Як зазначають організатори курсу, знання, отримані під час курсу, допоможуть слухачам проєктувати та керувати базами даних, писати SQL-запити, а також продовжити навчання за будь-яким напрямом розробки. Учасники та учасниці, які успішно завершать курс, отримають сертифікати.

Читайте також: Водити без участі ніг - ветеранів з інвалідністю запрошують у безкоштовну автошколу

Заняття відбуватимуться два рази на тиждень у дистанційному режимі – на платформі Zoom. Досвідчені ментори поділяться знаннями та розповідатимуть про теоретичні основи, а також розбиратимуть практичні роботи, даватимуть домашнє завдання. Крім того, лекції будуть доступні в записі для тих, хто не зміг приєднатися онлайн.

Курс стартує 9 липня, а його запланована тривалість складає вісім тижнів. Для навчання необхідні ноутбук чи ПК, доступ до інтернету, а також час на самостійне опрацювання завдань. Зареєструватися можна до 2 липня, заповнивши онлайн-форму.

Нагадаємо, Українська федерація спорту ветеранів війни активно впроваджує програми реабілітації для учасників бойових дій. У ході тренувань багато ветеранів захоплюється спортом та прагне зробити його справою свого життя. Тому для них розробили спеціальну програму курсів.

Фото: з відкритих джерел