Багато ветеранів, які отримали травми опорно-рухового апарату, не можуть водити авто. Проте, робити це можна навіть без участі ніг – за допомогою ручного керування. Спеціальна техніка потребує навчання та практики – після цього ветерани можуть повернутися за кермо.

Навчитися ручному керуванню пропонують в громадській організації «Центр зайнятості вільних людей». Там анонсували проєкт «Драйвери», в ході якого ветерани з інвалідністю будуть безкоштовно відвідувати заняття.

Читайте також: Ветеранам пропонують навчання у сфері IT – як взяти участь

Спочатку навчання відбуватиметься онлайн – півтора місяця учасники будуть вивчати теорію. Після цього розпочнуться практичні уроки в Київській області - там учасники зможуть сісти за кермо машини, яка переобладнана під ручне керування. Уроки триватимуть 21 день, в цей період ветеранам організують безоплатне проживання. Також організатори уточнюють, що інфраструктура школи і навчання адаптовані до потреб людей з інвалідністю. Для участі в проєкті ветерани повинні заповнити анкету за посиланням та пройти відбір.

Навчатися зможуть і ті ветерани, які ще не мають водійського посвідчення – їм після проходження теоретичного навчання  доведеться скласти іспит зі знання правил дорожнього руху в територіальному сервісному центрі.

Читайте також: Ветерани з родинами можуть безкоштовно відпочити на Полтавщині – деталі

У «Центрі зайнятості вільних людей» зазначають, що за допомогою навчання ветерани зможуть швидше інтегруватися до цивільного життя, адже  навички водіння знадобляться на роботі, у власній справі або громадській діяльності.

Свої питання про навчальну програму можна поставити організаторам за номером телефону +38 (097) 46-01-048.

Нагадаємо, ветеранів та військових запрошують пройти курс іпотерапії.

Фото: з відкритих джерел