Українська федерація спорту ветеранів війни активно впроваджує програми реабілітації для учасників бойових дій. У ході тренувань багато ветеранів захоплюється спортом та прагне зробити його справою свого життя. Тому для них розробили спеціальну програму курсів.

Як розповів в ексклюзивному інтерв’ю голова федерації Олександр Лашин, на проєкт навчання для ветеранів виграли грант від ІСАР Єднання та  Українського ветеранського фонду.

Читайте також: Пошук тренерів та безкоштовних залів – для ветеранів створили спортивний мобільний додаток

Після проходження курсів учасники можуть стати тренерами з адаптивних видів спорту або фітнес-тренерами. Усі ветерани, які пройдуть навчання, отримають сертифікати. Крім того, в Української федерації спорту ветеранів війни є домовленості з мережами фітнес-залів у Києві та Україні – вони готові брати ветеранів на роботу після завершення програми.

«Працевлаштування - це велика проблема для ветеранів, а тренерська робота креативна, нормально оплачується. Крім того, тренером може бути людина на інвалідному візку або з протезом, ніяких обмежень немає», - розповідає Олександр Лашин.

Наразі набір у групи навчання триває, ветерани можуть записуватися на курси. Це можна зробити на сторінках Федерації стронгмену України та Української федерації спорту ветеранів війни у Facebook та Instagram.

Читайте також: Відпочинок біля Дністра – ветерани та військові можуть безкоштовно поїхати у Бакоту

Крім того, Українська федерація спорту ветеранів війни та Федерація стронгмену України проводять безкоштовні тренування для ветеранів у Києві. Вони проходять кожен вівторок та четвер о 18:00 на базі стронгменів К2 в парку Муромець.

«Зараз ми активно займаємося навчанням ветеранів – і на тренуваннях, і на спеціальних курсах для майбутніх тренерів. Бо розуміємо – ветеранів стає більше, вони є в кожному районі, а нас не вистачить на всю Україну. В подальшому саме ці ветерани, які вже стануть спеціалістами, будуть далі проводити заняття та своїм прикладом мотивувати людей», - розповідає Олександр Лашин.

Нагадаємо,  ветеранів з інвалідністю запрошують у безкоштовну автошколу, де вони зможуть навчитися водити без участі ніг.

Фото: ілюстративне, з відкритих джерел