Для діючих та колишніх військових організують «Бакототерапію». Це п’ятиденна безкоштовна програма у селі Бакота Кам’янець-Подільського району, під час якої захисники відпочивають на природі.

Як розповідають в «Бакота Хаб», проєкт реалізує громадська організація «Територія» в межах програми «ULEAD з Європою». Усього заплановано декілька змін на літній період.

Читайте також: Ветерани з родинами можуть безкоштовно відпочити на Полтавщині – деталі

Екскурсії та прогулянки

Програма включає прогулянки та екскурсії по лісах Подільських Товтр та схилах Дністровського каньйону, арттерапію, консультації з психологами, плавання в Дністрі на сапах, а також культурне та гастрономічне дослідження регіону. Також передбачені безкоштовне харчування та проживання у садибах.

Організатори зазначають, що на захисників чекає «відновлення через повернення до природи, зцілення через походи та повернення до себе через взаємодію з іншими людьми».

«В нашій команді є психологи, митці та громадяни, яким не байдуже, але найголовніше - ви будете разом з людьми, які об’єднані спільним досвідом», - йдеться у анкеті для участі.

Одна зі змін вже розпочалася 10 червня, а наступна запланована з 24 по 28 червня.

Читайте також: Ветеранів та військових запрошують пройти курс іпотерапії: як записатися

Як взяти участь

Для того, щоб поїхати в безкоштовний літній табір для військових та ветеранів, потрібно заповнити анкету за посиланням. В ній потрібно буде вказати особисті дані, вік, контактну інформацію, соціальні мережі, місто та статус (діючий військовий, демобілізований або військовий, який проходить лікування чи реабілітацію).

Організатори вказують, що у проєкті можуть взяти участь тільки військові. Програма не передбачена для дітей та інших членів родин захисників.

Нагадаємо,У Запоріжжі з’явився реабілітаційний простір для ветеранів.

Фото: з відкритих джерел