Ветерани і ветеранки можуть пройти безкоштовне навчання та опанувати спеціальність автомеханіка. Курси запускають імпортер і дистриб’ютор автомобілів  Toyota "Тойота-Україна" разом з "ГС "Національна Асамблея Людей з Інвалідністю України" за підтримки Київ Мілітарі Хаб. Вони складатимуться з онлайн-лекцій та практичних занять, що проходитимуть у Києві.

Які умови навчання

Пройти курси можуть учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни, які є ветеранами російсько-української війни (з 2022 року). Професійне адаптоване навчання проводитиметься зі спеціалізації "Механік основного сервісу" (фахівці, які здійснюють операції з передпродажної підготовки та технічного обслуговування).

Читайте також: Ветерани можуть отримати стипендії на навчання в Київській школі держуправління – подробиці

Курс складатиметься з двох частин:

1. Теоретична підготовка на навчальній онлайн-платформі  - з 9 по 21 вересня;

2. Практичні заняття на базі виробничих потужностей у Києві  - з 30 вересня по 4 жовтня.

Навчання є абсолютно безкоштовним для ветеранів і ветеранок. Курсанти забезпечуються проживанням та триразовим харчуванням, переїздами з готелю до місця проведення практичних занять у столиці. Також для учасників проєкту передбачена фінансова винагорода:

- 10 тис. грн (після оподаткування)  - за результатами успішного фінального онлайн-тестування після завершення теоретичного курсу;

- 10 тис. грн (після оподаткування) – для тих, хто успішно складе тестування після проходження практичного курсу.

"Після завершення програми, в разі успішної сертифікації та наявності в дилерській мережі відповідних вакансій, можливе подальше працевлаштування", - додають організатори.

Як записатися на курс

На навчання запрошуються ветерани і ветеранки, які маються базову профільну освіту та/або досвід роботи за фахом механіка чи суміжною спеціалізацією. Серед інших вимог – придатний фізичний стан (робота передбачає трудові навантаження та потребує фізичної сили і витривалості): люди, які користуються кріслами колісними, на жаль, долучитися до навчання не зможуть. Окрім того, курсантам знадобиться ПК (ноутбук) та стабільний інтернет.

Читайте також: Безкоштовне навчання в автошколі – хто з ветеранів має право на участь в проєкті

Бажаючі опанувати спеціалізацію механіка, мають надати пакет документів (копії):

- паспорт громадянина України;

- індивідуальний податковий номер;

- посвідчення УБД + копія довідки про безпосередню участь у бойових діях;

- витяг з наказу про звільнення з військової служби та інші документи, які підтверджують підставу звільнення (за наявності);

- довідка до акту огляду МСЕК та індивідуальна програма  реабілітації (для осіб з інвалідністю внаслідок війни).

Ветеранам і ветеранкам, зацікавленим  у  навчанні, необхідно зв’язатися з організаторами за телефоном +380 50 468 29 (Ірина Саєнко) або електронною поштою: iryna.saienko@toyota.ua.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як ветеранам і ветеранкам безкоштовно пройти професійну адаптацію.

Фото: з відкритих джерел