На початку повномасштабного вторгнення Олексій Прокопович з Кушугума Запорізької області добровільно пішов захищати Україну. На війні він втратив молодшого брата Івана, а старший – Сергій зник безвісти.

Після пережитого ветерану було непросто повернутися до цивільного життя, але, заради сина, якого він виховує самостійно,  він знайшов в собі сили жити далі та будувати плани. У рідному селищі Олексій відкрив чебуречну і запрошує військових та цивільних на частування.

Читайте також: «Частина прибутку – на ЗСУ» - родина військових відкрила піцерію у Львові

Військовий шлях

Олексій згадує – коли обидва брати пішли на фронт, він залишив сина вдома на сусідку і теж приєднався до війська.

«Я розлучений, виховую сам сина. І з братами пішов захищати Батьківщину, щоб не прийшли сюди ті... окупанти», - розповідає ветеран.

Олексій служив сапером на Донецькому та Запорізькому напрямках. Виконувати завдання було важко, адже розмінуванням території можна було займатися тільки вночі – вдень росіяни атакували дронами.

Після загибелі молодшого брата та зникнення безвісти старшого чоловік проходив тривалу реабілітацію та повернувся до мирного життя.

«Молодший брат загинув. Вони розвантажували БК і прилетів «Ланцет». Старший брат – зниклий безвісти на Бахмутському напрямку. Немає ніяких даних про нього... Дуже важко і фізично, і емоційно. Переживаєш за рідних, за побратимів... Хлопцям теж важко і я це знаю, бо я це пройшов», - говорить ветеран.

Читайте також: Ветеран АТО, захисник, фермер: як Іван Павліш вирощує екзотичний батат на Львівщині

"Хочеться смачного та гарячого"

Про відкриття власної справи Олексій задумався ще на фронті, і шлях до своєї мети допоміг йому відновитися.

Про чебуреки ветеран згадав, бо і сам,  під час служби на Донецькому напрямку, їздив в місцевий заклад, де готували смачну страву.

«Я теж був військовим, я знаю, коли хочеться смачненького, свіженького, гаряченького. Бо ті тушонки вони трошки набридають. Ми стояли на Донеччині, біля Новодарівки, то їздили в Покровське, і дуже добре там йшли чебуреки... Там чоловік з дружиною не встигали ліпити, бо черга з військових стояла», - згадує Олексій.

Після повернення додому ветеран разом з сином облаштували та відремонтували МАФ, в якому почали готувати чебуреки. Наразі до асортименту додали піцу, шаурму, бокси з картоплею фрі та нагетсами.

Незважаючи на те, що війна триває, чоловік хоче розвиватися і не може сидіти без діла.

«Живемо в прифронтовій зоні, стріляють і кожен вечір може бути останній. То чого чекати? Треба рухатися далі», - впевнений ветеран.

Нагадаємо, ветеран Микола Островський отримав грант та вирощує свиней екзотичних порід.

Фото: Суспільне Запоріжжя