На початку повномасштабного вторгнення Олексій Прокопович з Кушугума Запорізької області добровільно пішов захищати Україну. На війні він втратив молодшого брата Івана, а старший – Сергій зник безвісти.
Після пережитого ветерану було непросто повернутися до цивільного життя, але, заради сина, якого він виховує самостійно, він знайшов в собі сили жити далі та будувати плани. У рідному селищі Олексій відкрив чебуречну і запрошує військових та цивільних на частування.
Читайте також: «Частина прибутку – на ЗСУ» - родина військових відкрила піцерію у Львові
Військовий шлях
Олексій згадує – коли обидва брати пішли на фронт, він залишив сина вдома на сусідку і теж приєднався до війська.
«Я розлучений, виховую сам сина. І з братами пішов захищати Батьківщину, щоб не прийшли сюди ті... окупанти», - розповідає ветеран.
Олексій служив сапером на Донецькому та Запорізькому напрямках. Виконувати завдання було важко, адже розмінуванням території можна було займатися тільки вночі – вдень росіяни атакували дронами.
Після загибелі молодшого брата та зникнення безвісти старшого чоловік проходив тривалу реабілітацію та повернувся до мирного життя.
«Молодший брат загинув. Вони розвантажували БК і прилетів «Ланцет». Старший брат – зниклий безвісти на Бахмутському напрямку. Немає ніяких даних про нього... Дуже важко і фізично, і емоційно. Переживаєш за рідних, за побратимів... Хлопцям теж важко і я це знаю, бо я це пройшов», - говорить ветеран.
Читайте також: Ветеран АТО, захисник, фермер: як Іван Павліш вирощує екзотичний батат на Львівщині
"Хочеться смачного та гарячого"
Про відкриття власної справи Олексій задумався ще на фронті, і шлях до своєї мети допоміг йому відновитися.
Про чебуреки ветеран згадав, бо і сам, під час служби на Донецькому напрямку, їздив в місцевий заклад, де готували смачну страву.
«Я теж був військовим, я знаю, коли хочеться смачненького, свіженького, гаряченького. Бо ті тушонки вони трошки набридають. Ми стояли на Донеччині, біля Новодарівки, то їздили в Покровське, і дуже добре там йшли чебуреки... Там чоловік з дружиною не встигали ліпити, бо черга з військових стояла», - згадує Олексій.
Після повернення додому ветеран разом з сином облаштували та відремонтували МАФ, в якому почали готувати чебуреки. Наразі до асортименту додали піцу, шаурму, бокси з картоплею фрі та нагетсами.
Незважаючи на те, що війна триває, чоловік хоче розвиватися і не може сидіти без діла.
«Живемо в прифронтовій зоні, стріляють і кожен вечір може бути останній. То чого чекати? Треба рухатися далі», - впевнений ветеран.
Нагадаємо, ветеран Микола Островський отримав грант та вирощує свиней екзотичних порід.
Фото: Суспільне Запоріжжя