Уряд України розширив програму "Власна справа". Відтепер грант на відкриття бізнесу можуть отримати родини загиблих захисників та захисниць. Максимальна сума фінансування складає 500 тисяч гривень.

Про це повідомила міністерка економіки України Юлія Свириденко під час заходу "Друга річниця грантової програми "Власна справа".

Читайте також: Для ветеранів запустили нову грантову програму – як отримати 500 тис. грн

Отримати півмільйона гривень на бізнес у межах програми "Власна справа" можуть дружини/чоловіки загиблих захисників/захисниць. А молоді підприємці (віком до 25 років) – до 150 тис. грн на власну справу. Останні мають зареєструватися як ФОП, а от вимога щодо обов’язкового створення робочих місць для них скасована.

Крім того, отримати гранти зможуть виробники вин та підприємці, які працюють на території ведення активних бойових дій. Ще одне нововведення – на грантові кошти відтепер дозволено брати в оренду водойми та купувати аквакультури для їхнього розведення.

Як стати учасником програми "Власна справа"

Щоб претендувати на грант, необхідно подати заявку -  через портал Дія або завітавши до відділення Ощадбанку. Разом із нею слід підготувати бізнес-план та зібрати пакет документів.

Заявки розглядає Державний центр зайнятості протягом десяти робочих днів після закінчення строку подання (наразі – 22 вересня). Рішення приймається на підставі оцінки бізнес-плану, співбесіди та перевірки ділової репутації потенційного грантера.

Читайте також: Нову грантову програму для ветеранів запускають на Львівщині – умови участі

У разі позитивного результату заявнику необхідно звернутися до Ощадбанку протягом 20 робочих днів, щоб відкрити рахунок та укласти угоду на отримання гранту. Використати кошти, серед іншого, можна на:

· придбання обладнання та сировини;

· орендну плату (не більше 25% від суми гранту);

· оренду обладнання;

· маркетинг та рекламу;

· франчайзинг.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як Уряд планує продовжувати підтримувати ветеранський бізнес.

Фото: з відкритих джерел