Ветерани та ветеранки, члени їхніх родин, які мешкають у межах Львівської міської територіальної громади, можуть взяти участь у новій програмі та виграти грант на створення та відновлення власної справи. До проєкту "Відвага до бізнесу: грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей" допускаються як ті, хто має лише бізнес-ідею, так і ті, хто вже зареєстрований як фізична особа-підприємець.

Читайте також: Для ветеранок і дружин захисників запускають навчальну програму про бізнес – як долучитися

У рамках програми заплановано надати 100 грантів:

- до 5 тис. доларів та до 100 тис. грн спільно на відновлення та розвиток бізнесу;

- до 4 тис. доларів  до 100 тис. грн на створення бізнесу (від чеської гуманітарної організації "Людина в біді" та Львівської міської ради).

Що входить у проєкт "Відвага до бізнесу: грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей"

Програма передбачає інтенсивний десятиденний курс бізнес-тренінгів, що охоплюють широкий спектр тем щодо сучасного підприємництва. Також заплановані консультації та менторська підтримка кожного учасника (учасниці), індивідуальне практичне написання заявок на отримання грантів, зустрічі з ветеранами/ветеранками/членами їхніх родин, які вже успішно запустили бізнес.

Навчання триватиме офлайн (у Львові) двома потоками – з 7 по 18 жовтня та з 21 жовтня по 1 листопада. Серед тем – зокрема наступні:

1. Самореалізація через підприємництво;

2. Бізнес-планування;

3. Грантові можливості для створення і розвитку власної справи;

4. Юридичні аспекти ведення бізнесу;

5. Ментальна стратегія власної справи.

Після проходження курсу учасники можуть подати грантову заявку та взяти участь у конкурсі на отримання фінансування.

Як взяти участь

Курсантами можуть стати люди, які відповідають наступним критеріям:

- мають статус ветерана/ветеранки, учасника бойових дій, є членами їхніх родин або членами сімей загиблих ветеранів, які брали участь у бойових діях після повномасштабного вторгнення російської федерації;

- мають мотивацію до ведення підприємницької діяльності та бізнес-ідею;

- зареєстровані або взяті на облік як ВПО, зареєстровані як ФОП на території Львівської МТГ;

- виступають єдиним представником родини та не отримувати раніше фінансову допомогу на створення чи розвиток бізнесу від Львівської міської ради.

Читайте також: Як ветерану отримати мільйон на бізнес – для захисників запустили освітній серіал

Учасники, які не пройшли тренінговий курс, не мають права подавати заявку на грант.

Бажаючі взяти участь у програмі "Відвага до бізнесу: грантова підтримка підприємницької діяльності ветеранів та членів їхніх сімей" мають заповнити заявку за посиланням. Дедлайн подачі – 27 вересня 2024 року.

За додатковою інформацією можна звернутися до координаторки програми Юлії Войтехової за тел. 093-434-61-91 або 297-59-80.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про ще одну грантову програму для ветеранів. Її переможці можуть отримати 500 тисяч гривень на розвиток власного бізнесу.

Фото: з відкритих джерел