В Україні діє програма, завдяки якій ветерани та їхні рідні можуть отримати гранти від держави. Витратити їх необхідно на відкриття або розвиток власного бізнесу – максимальна сума сягає 1 млн грн.

Для того, щоб ветеранам було простіше взяти участь у проєкті, на платформі «Дія.Освіта» створили спеціальний освітній серіал. У ньому захисникам пояснюють, як підготувати запит на грант, створити бізнес-план та пройти всі етапи конкурсу.

Читайте також: Від будівництва до штучного інтелекту: ветерани можуть безкоштовно опанувати 11 сучасних професій

Усього в серіалі 11 серій, у яких ветеранам розповідають про:

• дві основні грантові програми: «Власна справа» і «Гранти для ветеранів та членів їхніх сімей» та їх відмінності;

• вимоги до учасників грантових програм, яку суму можна отримати, скільки людей необхідно працевлаштувати та чи потрібно повертати кошти державі;

• реєстри для перевірки ділової репутації;

• те, як формувати бізнес-ідею та писати бізнес-план;

• те, як розвивати навички планування бюджету;

• те, як підготуватися до співбесіди в центрі зайнятості.

Читайте також: 80 % практики та допомога у працевлаштуванні – для ветеранів запустили навчання у сфері IT

Лекції у серіалі проводять експерти з Київської школи економіки (KSE). Вони розглядають відкриття бізнесу на прикладі екокрамниці та розповідають, як прораховувати бюджет, необхідний на власну справу, визначити цільову аудиторію та зрозуміти, що їй потрібно.

Реальні прикладі бізнесів розглядаються в кожній серії – це допоможе ветеранам, які будуть подаватися на грант, уникнути помилок та бути впевненими, що бізнес себе окупить. Також після перегляду серій глядачі отримають доступ до необхідних шаблонів й інструкцій для самостійної роботи. Потім можна пройти тест для перевірки своїх знань.

Серіал доступний за посиланням.

Нагадаємо, ветерани можуть отримати 1000 доларів на навчання.

Фото: з відкритих джерел