Ветерани, ветеранки, учасники бойових дій, а також усі інші категорії громадян можуть пройти безкоштовне навчання за однією з 11 освітніх програм та знайти роботу в рамках проєкту ReSkill UA. Його реалізовують компанія  Happy Monday разом з міжнародною платформою Coursera за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» та сприяння Міністерства економіки.

Яку професію можна опанувати

ReSkill UA - програма підвищення кваліфікації та перекваліфікації з можливістю подальшого працевлаштування. Організатори проєкту  пропонують навчання за 11 сучасними напрямками за програмами провідних університетів та компаній світу.

Читайте також: 80 % практики та допомога у працевлаштуванні – для ветеранів запустили навчання у сфері IT

Йдеться про такі спеціалізації:

- енергетика;

- виробництво;

- підприємництво;

- управління ланцюгами постачання та логістика;

- будівництво;

- продажі;

- проєктний менеджмент;

- маркетинг;

- служба підтримки в ритейлі;

- кібербезпека;

- штучний інтелект.

Проєкт передбачає навчання в режимі онлайн на платформі Coursera та кар’єрні консультації і фахову підтримку від початку навчання до працевлаштування від спеціалістів Happy Monday. Також є можливість знайти роботу в  інноваційних компаніях на українському ринку.

Участь у проєкті можуть взяти фахівці різних рівнів – початківці та ті, хто прагне розширити свою сферу діяльності чи взагалі змінити її. Навчальні програми розроблені англійською мовою, але для кращого сприйняття є українські субтитри та перекладені додаткові матеріали до курсів. Курси розраховані на три-шість місяців.  Після закінчення навчання учасники отримають міжнародні сертифікати від Coursera.

Читайте також:  Навчитися збирати та керувати дронами - ветеранів запрошують на безкоштовне навчання у Львові

"Справжній вплив Reskill UA виходить за межі чисел. Це позитивний доказ того, що креативні рішення, розроблені в Україні за підтримки глобальних партнерів, можуть не лише задовольняти нагальні потреби робочої сили, але й закладати основу для зростання… USAID пишається підтримкою ініціативи Reskill UA та її амбітних цілей. Ми з нетерпінням чекаємо на можливості сприяти інноваціям та будувати майбутнє, де кожен українець може процвітати", – зазначила заступниця директора місії USAID в Україні Теодора Делл.

Як взяти участь у проєкті

Бажаючі пройти безкоштовне навчання в рамках програми ReSkill UA мають:

1. Обрати освітній напрямок.

2. Заповнити реєстраційну онлайн-форму.

3. Дочекатися результатів відбору та отримати лист про зарахування (у випадку позитивного рішення).

4. Розпочати проходити курс (навчання займатиме від шести до 12 годин на тиждень).

Важливо! Для участі в проєкті необхідно проживати на території України. Пріоритет надаватиметься кандидатам, які активно шукають роботу та потребують допомоги у працевлаштуванні.

Також звертаємо увагу, що дедлайну щодо прийому заявок немає, однак кількість місць у програмі обмежена. Детальніше про Reskill UA можна прочитати тут.

Нагадаємо, ветерани можуть отримати 1000 доларів на навчання. Стипендії видає Інститут міжнародної освіти в рамках програми "Освіта заради майбутнього України".

Фото: з відкритих джерел