У Рівненській області з’явиться новий центр для реабілітації та відпочинку захисників. У ньому військові зможуть відновитися після перебування на фронті.

Як розповідає депутат Рівненської обласної ради ПП «За майбутнє» Андрій Пехотін, для оборонців зведуть будиночки, де вони будуть відпочивати разом з родинами. Також побудують басейн,  спортивний майданчик, їдальню, капличку та літню сцену.

Читайте також: Реабілітація з видом на Карпати: захисник Олег Ревега побудував унікальний купол для побратимів та ветеранів

Створити центр реабілітації та відпочинку запропонували у Клеванській церкві християн віри євангельської, яка ще з 2014 року допомагає військовим. Комплекс працюватиме у мальовничому місці, де військові зможуть побути серед природи.

«Для хлопців буде постійно організована рибалка, також встановимо різні фізичні тренажери, барокамеру, щоб проводити лікувальні заходи, військовим будуть надаватися певні медичні послуги», - розповідає Андрій Пехотін.

Наразі тривають підготовчі роботи до будівництва. Вже облаштували дороги та огородили ділянку, де буде майбутній центр реабілітації, а також зробили водовідведення та почистили озеро для відпочинку.

Головне завданням майбутнього центру - психологічне відновлення військових, і одним з методів реабілітації стане спілкування з тваринами. Для цього облаштують контактний зоопарк.

Читайте також: Сауна, басейн та барбекю – у Калуші створили зону відпочинку для військових

«У ньому будуть олені, лосі, різні кози, можливо, дикі кабани, щоб військові могли їх погладити, погодувати, погратися з ними», - розповідає Андрій Пехотін.

Центр відновлення та відпочинку зможе одночасно приймати до ста людей. Перші приміщення зведуть протягом зими, аби наступного року в комплекс вже могли заїхати військові.

Нагадаємо, в Одесі працює інклюзивний пляж для ветеранів та людей з інвалідністю.

Фото: Рівне 1