Ветерани, військові, а також родини загиблих мають право на пільговий проїзд залізничним транспортом. В потягах «Укрзалізниці» їм надають знижки, а також право на безкоштовні подорожі – умови відрізняються в залежності від статусу пасажира та виду сполучення.

Як розповідають в «Укрзалізниці», перелік категорій громадян, які користуються пільгами затверджено у  Правилах  перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України.

Читайте також: Таксі для ветеранів та їхніх родин – на Вінниччині доступні послуги безкоштовного трансферу

Знижки у внутрішньому сполученні

Так, у потягах внутрішнього сполучення учасники бойових дій можуть або один раз на два роки скористатися безкоштовним проїздом (туди і назад), або один раз на рік подорожувати зі знижкою  50 % (туди і назад). Такі ж знижки надаються батькам військовослужбовців, які загинули або пропали безвісти. Для цього захисникам потрібно мати посвідчення учасника бойових дій, а батькам загиблих бійців – посвідчення члена сім’ї військовослужбовця.

Тим часом особи з інвалідністю внаслідок війни І та ІІ груп отримують безплатний проїзд один раз на рік (туди і назад). Також в період  з 1 жовтня до 15 травня їм надається 50 % знижки без обмеження числа поїздок.

Особам з інвалідністю внаслідок війни ІІІ групи пропонують безплатний проїзд один раз на два роки (туди і назад) або проїзд один раз на рік (туди і назад) з 50 % знижкою. Також вони отримують 50 % знижки в період з 1 жовтня до 15 травня без обмеження числа поїздок. Таким категоріям громадян потрібно буде надати посвідчення особи з інвалідністю внаслідок війни.

Читайте також: «Укрзалізниця» запустила новий сервіс для родичів поранених військових – як скористатися

Приміський транспорт

Залізничним транспортом у приміському сполученні учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни І, ІІ, ІІІ груп, а також батьки загиблих військовослужбовців можуть їздити безкоштовно.

Тут кількість поїздок не обмежена, а подорожувати безоплатно можна незалежно від місця проживання.

Нагадаємо,  ветеранів з інвалідністю запрошують у безкоштовну автошколу.

Фото: з відкритих джерел