У Вінниці та області ветерани і їхні близькі можуть скористатися безкоштовним комфортабельним трансфером. Послугу соціального таксі запустили для захисників, захисниць та членів їхніх родин ГО "Світла-Україна" Bright-Ukraine у співпраці з латвійськими партнерами ГО "AGENDUM" у рамках проєкту "Care mobile".

Читайте також: "Укрзалізниця" запустила новий сервіс для родичів поранених військових – як скористатися

Програма діє вже понад п’ять місяців. Як розповідають співзасновники ГО "Світла -Україна" Віталій та Сергій Горбаневичі, безкоштовно пересуватися можна не лише Вінницею, а й областю.

Важливо, що автомобілі оснащені так, щоб ветеранам було зручно ними користуватися. Чотири машини призначені спеціально для людей з інвалідністю. Та звертатися можуть не тільки люди, яким на даний час важко самостійно пересуватися. Замовляти послуги мають право усі ветерани, а також їхні близькі. Ветеранів везуть до місць реабілітації, закладів охорони здоров'я, вокзалів, магазинів, місць відпочинку тощо.

"До нас зазвичай звертаються не тільки ветерани, а й дружини. Ми їх можемо підвезти і до залізничного вокзалу, допомогти з речами, посадити на потяг. Або ж забирати ветерана, його сім’ю з вокзалу і відвезти додому", - зазначив Віталій Горбаневич.

Читайте також: Водити без участі ніг - ветеранів з інвалідністю запрошують у безкоштовну автошколу

Щоб замовити трансфер, потрібно зателефонувати до колл-центру ГО "Світла-Україна". Телефон організації: +380 (63) 882-81-48. Наразі послугами перевезення кожного тижня користується близько півсотні ветеранів. Та організатори проєкту збираються розширити автопарк, щоб охопити більшу кількість людей.

Нагадаємо, у Вінниці для ветеранів відкрили табір реабілітації "Життя після війни".

Фото: з відкритих джерел