В Україні підбили підсумки дев’ятнадцятої хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів. За її результатами кошти на відкриття та розвиток своєї справи отримають ще 82 ветерани та члени їхніх родин.

Про це повідомляє Міністерство економіки України. У відомстві розповідають, що загальна сума, яку виплатять переможцям складає 42 млн грн.

Читайте також: Ветеранів та їхні родини запрошують на навчання до "Бізнес-школи для захисників" - деталі

Торгівля та промисловість

Серед тих, хто цього разу отримає грант – 47 учасників бойових дій та 35 членів родин ветеранів. 68 переможців отримають грант розміром до 500 тис. грн, сім –  до 250 тис. грн, і ще сім – до 1 млн грн.

Найпопулярніші сфери, в яких вони планують розвивати бізнес:

• оптова та роздрібна торгівля,

• переробна промисловість,

• тимчасове розміщування

• організація харчування.

Найбільше переможців – з Київської, Хмельницької, Львівської та Полтавської областей. Усього, від початку надання грантів ветеранам, в Україні визначили вже 1150 переможців, а загальна сума державної допомоги для них складає 540 млн грн.

«Завдяки фінансовій підтримці 70% з них зможуть масштабувати бізнес, збільшити обсяги виробництва, опанувати нові напрямки діяльності, 30% грантоотримувачів розпочнуть власну справу з нуля. Розвиваючи свій бізнес підприємці-ветерани також створять понад 2 тисячі робочих місць в усіх регіонах країни», –  зазначила заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна.

Читайте також: Ветеранів запрошують навчатися підприємництву на онлайн-тренінгах – як записатися

Умови програми

У міністерстві нагадали, що в рамках програми «Власна справа» ветерани можуть отримати такі гранти:

• до 250 тис. грн, до 500 тис. грн та до 1 млн грн  — для ветерана за умови створення одного, двох та чотирьох робочих місць відповідно;

• до 250 тис. грн та до 500 тис. грн — для другого з подружжя ветерана за умови створення одного та двох робочих місць відповідно;

Заявку на отримання гранту та бізнес-план можна подати через додаток «Дія». Проте, претендувати на суму від 500 тис. грн до 1 млн грн можуть лише ті ветерани, які зареєстровані як ФОП не менше трьох років. Крім того, такий грант надається за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, а 70% надасть держава.

Нагадаємо, ветеранки-підприємниці, які займаються виготовленням крафтової продукції можуть отримати грант у 150 тис. грн.

Фото: з відкритих джерел