В Україні понад три місяці тому з’явилося цифрове посвідчення ветерана в мобільному застосунку Дія. Документ підтягується всього за кілька хвилин за заявою особи, однак інколи під час цього процесу виникають технічні помилки.

У разі відсутності персональних даних в е-Посвідченні, необхідності змінити їх чи уточнити, ветерани мають подати спеціальну електронну заявку. Нещодавно її форму було змінено, повідомляють у профільному міністерстві.

Читайте також: Посвідчення ветерана в Дії - топ-5 помилок при завантаженні та як їх вирішити

Як зазначив заступник міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Павло Бортніков, з червня поточного року проаналізовано більше 30 тисяч звернень громадян щодо уточнення даних в електронному посвідченні. Понад половини з них – дублі та звернення з помилками, неточними даними чи відсутніми документами для здійснення однозначної ідентифікації ветерана/ветеранки.

"Саме тому ми змінили логіку форми – додали довідники,  автоматизовану перевірку кількох параметрів та зробили інтеграцію з системою електронної ідентифікації ID.GOV.UA, що суттєво підвищує якість заповнення звернень. Ми також продовжуємо працювати над якістю даних в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни та автоматизацією обмінів з іншими розпорядниками інформації, щоб звернення щодо уточнення даних були поодинокі", - підкреслив він.

У міністерстві зауважили, що ветеранам і ветеранкам, членам сімей загиблих захисників і захисниць, які раніше вже подали звернення для уточнення даних в електронному посвідченні, робити це повторно не треба. Виключенням є лише ті, хто направив звернення з неточними чи помилковими даними, частково або повністю відсутніми документами для здійснення ідентифікації та отримав лист від Мінветеранів з проханням заповнити нову форму.

Читайте також: В е-Посвідченні ветерана відображаються чужі дані або некоректний номер – як вирішити проблему

Форму звернення для виправлення помилок, уточнення або відсутності даних під час генерації е-Посвідчення ветерана в мобільному застосунку Дія можна знайти на сайті міністерства. Вона розміщена у розділі "Контакти".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що статус учасника бойовий дій в Україні надаватиметься автоматично. Відповідну Постанову Кабмін прийняв на засіданні 10 вересня.

Фото: з відкритих джерел