У Кривому Розі стартував проєкт зі спортивної реабілітації для ветеранів та військових "Вільні хвилі". Ініціативу, раніше реалізовану в Запоріжжі, презентували до Дня захисників і захисниць України на базі дитячо-юнацької спортивної школи №10.

Читайте також: Розслабитися та відчути невагомість – ветерани в столиці безкоштовно займаються дайвінгом

Метою програми є покращення стану здоровя, сприяння фізичній, психологічній та оздоровчій реабілітації ветеранів/-нок та військовослужбовців з пораненнями або інвалідністю через заняття плаванням. Про це повідомляє krivbass.city.

Заняття проводяться за авторською методикою олімпійського призера

Проєкт реалізується за ідейної та фінансової підтримки Групи  Метінвест. У місті він впроваджується спільно з "Криворізькою фундацією майбутнього" та Радою оборони Кривого Рогу. Перед стартом "Вільних хвиль" для забезпечення безбар'єрного доступу до тренувань було закуплено три підйомники-ліфти для трьох дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Автором методики виступив чемпіон світу і Європи з плавання, призер Олімпійських ігор та громадський діяч Денис Силантьєв. Під час презентації проєкту він виразив сподівання, що тренування допоможуть ветеранам і військовим відновитися та повернутися до повноцінного життя. А також додав:

"Цей проєкт розпочався у Запоріжжі, сьогодні він розпочинається у Кривому Розі. Я сподіваюся, що це буде  поштовх для того, щоб по всій країні розпочалися такі проєкти вже на державному рівні, щоб підтримувати наших військових, які сьогодні боронять Україну, захищають наші кордони, щоб вони відчували  турботу,  розуміли, що вони не покинуті сам на сам  зі своїми проблемами. І це гарний приклад для наслідування".

Читайте також: Емоційне відновлення через фізичну активність - у Вінниці організували сплави річками для ветеранів

Згідно з дослідженнями лікарів, вода допомагає не тільки фізично, але й зняти психологічне напруження, боротися з депресією. Після занять люди почуваються більш впевненими та емоційно стабільними.

"Вільні хвилі" стануть частиною програми ветеранської політики Кривого Рогу. Йдеться про "політику героїв", яка є однією з найбільш масштабних в Україні.

Як записатися на тренування

Програма "Вільних хвиль" розрахована на захисників, захисниць, ветеранів/-нок, які мають травми різного ступеню тяжкості та проходять реабілітацію або перебувають на лікуванні. Безкоштовні заняття з плавання у межах проєкту проходитимуть тричі на тиждень протягом трьох місяців. Вестимуть їх  професійні криворізькі тренери, впроваджуючи індивідуальний підхід до кожного учасника та даючи йому певне навантаження.

У Кривому Розі тренування проводитимуться на трьох локаціях:

• ДЮСШ № 2 (ж/м Інгулець, вул. Миколи Міхновського, 4а (Каткова): вівторок, середа, четвер о 12:00-13:00;

• ДЮСШ № 7 "Північне сяйво" (ж/м ПІВНГЗК, вул. Черкасова, 10Б): вівторок, середа, четвер о 10:00-11:00;

• ДЮСШ № 10 (вул. Бикова, 4): вівторок, середа, четвер о 11:00-12:00.

Загалом у Кривому Розі та Запоріжжі до занять планують залучити до 400 ветеранів та військовослужбовців. Записатися на безкоштовні тренування з плавання в рамках проєкту "Вільні хвилі" можна за посиланням .

Нагадаємо, раніше ми розповідали про проєкт з адаптивного яхтингу "Фенікси" . В його рамках ветерани, ветеранки та військові, їхні родини безкоштовно опановують вітрильний спорт. А в холодний сезон вони займатимуться у спортивній залі, басейні та відвідуватимуть теоретичні онлайн-заняття.

Фото: krivbass.city