В Україні наразі десятки організацій, установ та благодійних фондів надають ветеранам і ветеранкам безкоштовні юридичні консультації. А нещодавно їхня кількість вчергове зросла: Громадська організація "Спілка ветеранів АТО" запустила проєкт "Правова допомога", передає veteran.com.ua.

Читайте також: Куди звертатися ветеранам у випадку порушення їхніх прав – роз’яснення

"Цей проєкт покликаний забезпечити наших ветеранів та їхні родини всім необхідним для реалізації своїх прав, гарантованих Конституцією України. Досвід нашої роботи показує, що ветерани часто не проінформовані про свої права та пільги, а проблеми з оформленням соціальних виплат стоять на другому місці серед труднощів, з якими вони стикаються", - йдеться у заяві організації.

Там також підкреслюють, що новий проєкт має не тільки допомогти ветеранам і ветеранкам отримати всю необхідну інформацію та правову підтримку, але й посилити свою позицію в суспільстві. Наразі безкоштовні консультації надаються в двох форматах:

- офлайн: щовівторка з 10:00 до 16:00 в офісі "Спілки ветеранів АТО" (м. Харків, Держпром, 6-й під’їзд, 1 поверх, кабінет 19);

- онлайн: щочетверга с 10:00 до 16:00 телефоном або за допомогою месенджерів (063-827-44-54 або 066-734-72-07).

Читайте також: Допомога психологів та юристів - для ветеранок і ветеранів створили нову онлайн-платформу

Консультативна підтримка надається кваліфікованими правозахисниками та досвідченими юристами. Щоб записатися на прийом офлайн чи дистанційно, ветеранам і ветеранкам необхідно попередньо зареєструватися за посиланням. Детальнішу інформацію можна дізнатися за телефонами 063-827-44-54, 066-734-72-07 та на сайті.

Нагадаємо, в Україні створили платформу інтеграції ветеранів та ветеранок "Жити назустріч".

Фото: з відкритих джерел