Для захисників та захисниць повернення до цивільного життя може бути непростим етапом та стати справжнім викликом. І головна задача як держави, так і суспільства – щоб ветерани і ветеранки не були самотніми на цьому шляху. З метою полегшення цього процесу для оборонців в Україні створили платформу "Жити назустріч".

Читайте також: Допомога психологів та юристів - для ветеранок і ветеранів створили нову онлайн-платформу


Які проєти реалізуються  в рамках ініціативи

Платформа "Жити назустріч" створена задля інтеграції ветеранів і ветеранок як у суспільство в цілому, так і в окремі сфери життя – зокрема трудові відносини, фінансові процеси, підприємництво. В її рамках реалізується чимало проєктів. Серед іншого, йдеться про такі:

1. "Фінансовий рестарт". Це освітній п’ятитижневий курс, який допоможе захисникам і захисницям по-новому подивитися на фінанси та містить поради щодо управління ними;

2. "Фінансовий хаб". Це інклюзивний простір для проведення зустрічей і заходів з фінансової та економічної інтеграції. Найближча лекція – "Можливості для побудови бізнесу та працевлаштування" – відбудеться 17 вересня в Києві за адресою: Верхній Вал, 2а, другий поверх. Крім того, у хабі можна отримати консультацію з різних економічних питань;

Читайте також: Де ветеранам та ветеранкам знайти роботу – перелік онлайн-платформ та організацій

3. "Фотопроєкт з ЦУМ" – історії ветеранів і ветеранок через призму об’єктива фотографа Костянтина Ліберова. Знімки захисників і захисниць, які отримали важкі поранення, захищаючи Україну, але не зламалися, можна побачити у вітринах ЦУМа в Києві.

Також у найближчій перспективі на платформі реалізують ще два проєкти. Це буде презентація благодійного мерчу (спеціальна колаборація "Ми однієї крові" x Invictus Games Ukraine) та програма грантів для ветеранів на відкриття власної справи.

Додамо, що "Жити назустріч" було створено за підтримки ПУМБ, Superhumans, Veteran Hub, "Ігор Нескорених" і "Серця Азовсталі". Платформа доступна за посиланням.

Нагадаємо, для ветеранів створили платформу зі спецпропозиціями. Там можна знайти знижки на житло, медицину та товари.

Фото: з відкритих джерел