Українські захисники і захисниці, повертаючись до цивільного життя, потребують всебічної підтримки. Їм необхідна інформація щодо можливостей реабілітації, навчання та працевлаштування, а нерідко - медична, психологічна та юридична допомога. Отримати її оборонці можуть як особисто, так і онлайн.

Читайте також: Як користуватися е-Картою послуг для ветеранів у громадах – відеоінструкція

Юридичні консультації та психологічна підтримка – найпоширеніші запити від захисників, захисниць та їхніх родин до Українського ветеранського фонду. Щоб полегшити доступ до цих послуг, там запустили онлайн-платформу кризової підтримки.

Яку допомогу можна отримати

Платформа містить інформацію щодо діяльності фахівців Українського ветеранського фонду за двома напрямками:

1. Психологічна підтримка. На сайті вказаний телефон безкоштовної цілодобової гарячої лінії кризової підтримки. Також можна заповнити онлайн-запит на отримання консультації чи поспілкуватися зі спеціалістом в чаті в режимі реального часу.

2. Юридична допомога. Щоб отримати безоплатну консультацію спеціалістів, необхідно заповнити форму зворотного зв’язку.  Також зі спеціалістом можна поспілкуватися телефоном.

Читайте також: Психологічна онлайн-підтримка MARTA для ветеранів та родин - як використовувати платформу

"Якщо ви відчули потребу виговоритися або просто не знаєте, як рухатися далі – на допомогу прийдуть кваліфіковані психологи нашої гарячої лінії. Якщо ви зіткнулися з несправедливістю, непорозуміннями або просто не знаєте, як законно розвʼязати питання, що вас хвилює – зверніться до наших юристів", - звертаються до відвідувачів засновники платформи.

Додамо, що на сайті також можна підвищити свою обізнаність у сфері психології, ознайомившись з матеріалами блогу, та записатися в групи підтримки. Вони відбуваються особисто та в режимі онлайн з метою знайомства людей зі схожим досвідом, взаємопідтримки та надання їм інструментів для самодопомоги.

Нагадаємо, раніше психолог Віктор Силенко розповів veteran.com.ua, як ветеранам самостійно стабілізувати свій стан.

Фото: з відкритих джерел